TulinPinar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
isterseniz denemek için benim hepsipay ya da benzeri limitini bozduğunuz birnin bilgilerini verin, o adam da savcı ya da kolluk ifadesinde "evet böyle oldu" desin, sonucu beraber görelim. Bol keseden sallamıyorum hocam. Kanun böyle. Dilerseniz bir avukata sorabilirsiniz.

Ayrıca; birini sizin duymamış olmanız ya da çevrenizde yakalanan birinin olmamış olması suç olmadığı anlamına gelmez.

Mesela forumda takipçi satanlardan "haksız kitle yönlendirme" diye saçma sapan bir suçtan ifade veren var. Siz duymuş muydunuz?

Sevgili hocam;

Kredi kartı limiti karşılığı nakit ödemek
Hediye çeki satmak (zaten birçoğunun üzerinde satılamaz devredilemez yazar)
Firmaların verdiği limitleri bozmak kanunen yasaktır.

İnanın bilmediğim bir şeyi konuşmuyorum. İddia üzerine yaparım derseniz ve ilgili kişi de kollukta "evet bu işlemi yaptık" diye itiraf ederse bakın neler oluyor

Ha bana kalsa hepsi serbest olsun. Alan razı satan razı bana ne? Benim derdim bu işleri yapanı ya da müşterisini itham etmek değil, benim de ihtiyacım olabilir böyle bir şeye. Benim derdim yasaklamak iş değil onu anlatmak.

Kanun öyle ilginç bir şeydir ki; hepsipay limitinizle telefon alır satarsınız yasak değildir, ama hepsipay limitinizi satarsınız tefecilik işine girer.

Sevgiler.
Her şey yazılı şekilde açıklanıp onay alınıyor. İbana gönderilen parada neden gönderildiği yazıyor. Bu ülkenin hukuk sistemi bütün bunları yok sayıp bi dandik bu tefeci bana bunu yaptı diyip 0 kanıtla şikayet etti diye beni tefeci görüyorsa zaten bu ülkede hiç bi iş yapmayın hesabınıza gelen para olmasın aman diyip salağın teki bu beni dolandırdı der, tefeci zorla aldı der hapis yatarsınız.

bu ülkenin hukuk sistemi 2 dangalağın ağzından çıkan 2 kelimeye göre mi ceza veriyor ?

dediğim gibi bilmediğiniz konular hakkında fazla fikriniz var. Hiç limit bozdunuz mu mesela ?

EDİT:
mesajınızı değiştirmişsiniz.

Evet tam olarak anlattığınız gibi suç olmuyor limit bozumu.

bahsettiğiniz telefon alış satma işine benzer bir süreç dönüyor limit işleminde tam olarak.

Biz bir ürün alıyoruz, bu ürünü limit sahibi kendi insiyatifinde bize uygun fiyattan veriyor. Dolayısıyla bana telefon satmasıyla başka ürün satması arasında fark yok.

Tefeci olmadığımı kanıtladığınız için teşekkürler. Dilerim bilginiz olmayan konuda bu kadar keskin konuşmalar yapmamayı öğrenirsiniz.