Merhaba,
not: bu konu kimseyi zan altında bırakmak için açılmamıştır.
Nisan ayında, bir arkadaş benden uygulama satın aldı, uygulama için ek işler de yaptırdı, bot vb. yaptık, henüz uygulama ve bot kurulumları vb. tam bitmemişken, Play store mağaza görselleri de yaptırmak istedi , 30 nisan günü ödemesini aldım
Tasarım hizmeti alırsa, yayınlama hizmeti kdv hariç 2500 ₺ yerine 1000 ₺ olacağını beyan ettim, tasarım ve yayınlama kdv dahil 3840 ₺ ücret aldım. Uygulama ve botta ufak tefek hatalar ve geliştirilmesi gereken kısımlar vardı, bu işi yapan herkes bilirki, sunucu tarafında en küçük bi ayar bile yazılım doğru çalışmasını engelleyebilir, bozabilir. Bunları adım adım düzeltip devam ettik,
tasarım için hiç bir tarih sözü verilmedi, r10da da tasarım konum yok. Tasarımı, uygulama tam oturduktan sonra, rakip uygulamaları inceleyip ona göre yapıyorum.
30 nisan gününden sonra aradan 30 gün geçti, bu 30 gün içinde uygulama ve bot için yine çalışmalar güncelleştirmeler yapıyorduk, arkadaş, yayında olan uygulamayı yayından çıkarıp, tasarım için iade istedi. Normalde iade yapmam, kimse yapmaz. Ortada emek var.
R10'da şikayet konusu açtı, moderatörler teslim etmemişsin, iade yap dediler.
Bende r10 hesabımın zarar görmemesi için iade için 3840 ₺ 'nin, 840 ₺'sini iade ettim. (tasarım alırsa yayınlama hizmeti 2500 ₺ yerine 1000 ₺ oluyordu, iade alınca bu indirim iptal oldu ve 2500 ₺ + kdv yani 3000 ₺ yayınlama ücreti tuttu, kalan kısmı iade ettim), ancak arkadaş, bu iade eksik diyerek tekrar şikayet etti, şimdi moderatörler kalan tutarı da iade etmemi söylüyor.
Sizce burada kim haklı? iade yapmama hakkım varken bile iade yaptım, şimdi de yaptığım iadenin eksik olduğunu söylüyorlar.
@Coşkun Çetin; hocam sizinde bakmanızı isterim,
Alıcının korunduğu kadar, satıcının da hakkının korunmasını hepimiz isteriz.