2 side işe yaramaz hocam. Çünkü adam akıllı bir şey öğretmiyorlar ne yazıkki. Birisinde hızlıca diplomanı alır sonrasında takılırsın. Diğerinde biraz daha sabrın sınanır hatta belki sinir stres hastası olursun

sonra iş ararsın. Ama ikiside işe yarar, nasıl yarar: Oturup evde Udemy olur, yayın evlerinin prgramlama kitapları olur(Kodlab) gibi, kendini verir vakit ayırır mesai yapar gibi geliştirirsin kendini o zaman canavar olursun. Ne yazıkki yazılım işi okuduğun bölümden çok ne kadar çok şey bilip ne tür yeteneklere sahip olduğun ne kadar kaliteli proje ürettiğin e saan verilen işi ne düzhünlükte yaptığın ile ilgili. Şu anki imkanım olsa yazılım okumaz elektrik&elektronik okurdum. Ünide gösterdikleri yazılımı zaten lisede kendimi geliştirerek öğrenmiştim. En azından elektrikde bilirdim ve daha komplike meslek guruplarında çalışabilirdim.
İkisinide okumadan da iy iparalar kazanılır ama işte tamamen kendini geliştirmen ile alakalı. Ne yazıkki özellikel bizim ülkemizde yaygın olan "Lisans mezunuysan daha kolay iş bulursun" mantığı tamamen sistemin kandırmacası. 2 yıl okuyup kağıt parçasını eline alıp hızlı şekilde para kazanmak var. 4 yılda zar zor bitirip yada uzatıp aynı kağıt parçasını almak me meslekten soğumak var. Türkiye'de öğrencilik ne yazıkki keyifsiz bir hayat demek.
ŞAhsi olarak yurt dışında olsaydım kesinlikle YBS okurdum. Ama burada Bil. prog.