Aslında masaüstü temizlemekten çok bir farkı yok. Bilgisayarının modelini bilmiyorum ama şu yeni nesil bilgisayarların arkasındaki bütün vidaları açtıktan sonra arkadaki plastikten kurtuluyosun. Anakartla başbaşa kaldıktan sonra ilk yapman gereken batarya soketini çıkarmak sonrasında zaten fanları görürsün. Bir soğutma bloğu göreceksin bütün blok vidalarını söktükten sonra blok biraz çekince gelir dikkatli ol. Termal macunu izopropil alkol bulamazsan kolonya ile temizleyebilirsin yeni macunu ince bir tabaka halinde sürüyosun. Fanlar da vidalıysa içini açıp detaylı temizleyebilirsin, plastik puntalı ise üstünden temizlesen de yeterli olur. Bilgisayarın çok temiz olması gerekmiyor yalnızca işlevini gerçekleştirecek kadar temiz olması yeterli. Sonrasında işlemci ve gpu vidalarını çok sıkmadan çaprazlama birkaç adımda sıkıyorsun bi anda asılma. Muhtemelen youtubede bilgisayarının bakım videosu vardır oradan nasıl açılıyor diye bakabilirsin. Termal macunu Artic markası alabilirsin. Bilgisayarın kullanım sıklığına göre temizlenme süresi de değişiyor normal bilgisayarlar için her yıl bakım yapılması gerekiyor. Sen bilgisayarı çok fazla kullandığın için 2-3 ayda bir temizlersen iyi olur. Ben 6 ayda bir temizliyorum bazen şaşırıyorum nolmuş böyle diye