Bu bir yardım kampanyasıdır muhtemelen. Yardım kampanyalarının ayrıntılarında nerelerde ve nasıl yardım toplanacağı yazar. Valilikteki evrakta gazete,tv ve internet reklamı yapılabilir yazıyorsa sorun yok. Eğer yazmıyorsa sivil toplum il müdürlüğüne gidip böyle bir evrak alsınlar ya da mevcut evrakı düzenlesinler.

Dernekçilik farklı bir iş olduğu için içtihata birçok avukatta MAALESEF hakim değildir.

Bir dernek yardım kampanyasını (bağış toplama izni değildir o altını çiziyorum çünkü dernekler bağış toplama izni almaz ama yardım kampanyası yapma iznini almak zorundalar) reklam edeceği zaman (stand, gazete, tv vs):

Reklam yapacağı mecralar
Reklamın şekli
Reklam metaryalleri

ile alakalı tek tek onay almak zorundadır. Hatta bunu sivil toplum müdürlüğündeki yardımlarla ilgilenen personel bile bilmeyebilir. Gidip işi bilene danışır falan...

Tüm bunları neden anlattım? Sadece bu konuları bildiğinizi dernek başkanına anlatın ve havalı gözükün diye Yoksa sizi reklam yayınlayan olarak zora koşacak bir şey yok. Tüm sorumluluk dernek başkanında ve yardım kampanyasında DERNEK KARAR DEFTERİNE RESMEN YAZILARAK karar verilmiş üyelerin sorumluluğundadır Bol kazançlar