Size bir hikaye anlatayım. Sol kolum, sol bacağım, Boynumun sol tarafı ve başımın arkasının uyuşmasını; kalple ilgili hastalık olduğu düşüncesiyle nöroloji, beyin ve sinir hastalıkları, kardiyoloji, fizik tedavi vb. bir çok bölüme gittim. Hiçbir sonuç elde edemedim. Ama uyuşmalarım da geçmedi. Vücutta bir sorun çıkmayınca çözüm yolları düşünmeye başladım. Sonra bir gün yolda yürürken dedim ki şu 20lik dişim hafif ağrı yapıyor gideyim de çektireyim. Öylesine dişçiye randevu aldım ve çektirdim 1 gün sonra. Bütün uyuşmalarım geçti. Yani bazen bu tarz büyük gördüğümüz şeyler aslında küçücük bir şeyden kaynaklanıyor olabilir. İnternetten bakınca "kanser, kalp krizi, kalp yetmezliği" tarzında açıklamalardan korkmayın. Şu aralar da sağ bacağımın, sağ serçe parmağında uyuşma var. Masanın kenarına otururken sert şekilde baskı yaptığım için oradaki sinirlere hasar verdim sanırım ve bu sebeple de uyuşma olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca sol kolumda damara dokununca çok acıyordu ama ağırlık kaldırırken kolumu çok zorladığım için olduğunu düşündüm ve 1 hafta bekledim. Geçti. Bugün kan tahlilleri, idrar tahlilleri falan verdim. Hiçbir sorun çıkmadı.
Bu kadar paniğe kapıldığınız için söyleyeyim muhtemelen bel fıtığıyla alakalı bir durum yaşıyor olabilirsiniz. Ya da %1 şeker hastalığıyla bağlantılı bir şey olabilir. Ama bu tarz uyuşmalar, hissizliklerin sonu genelde kötü şeylerin olduğunu göstermiyor. Ölecekmişsiniz gibi yazışmayın şurada.