Merhabalar, Google yaptığı güncelleme saçmalıklarıyla bir çok kişiyi olumsuz etkiliyor ve etkilemeye devam ediyor.

Genel gözlemlerim şu şekilde, yapılan güncellemelerde bazı kesim siteler hariç günlük onbinlerce hiti olan ya da köklü diyebileceğimiz ya da yeni açılan yapay zeka olan veya olmayan bir çok sitenin sıralama düşüşüne neden olabiliyor.

Yaşanan sorunlarda insanlar hep sorunu kendinde arıyor fakat sorun google kaynaklı da olabiliyor ve siz sorunu çözmek için çaba gösterip sıkıntıya düşüp belki yanlış yöntemlere itilebiliyorsunuz.

Şahsen kendim de gidişata göre çok site sildim ve ani düşüşler moral bozup farklı şeylere itebildi.

Şuan yeni açtığım sitelere hiç bir google ile bağlantılı analiz, consol kaydı vs yapmıyorum. Siteye girmiyorum bile

Kısaca siteyi açtıktan sonra sitenin ayarlamalarını yapıp günlük olarak olarak index için yapmam gerekenleri yapıyorum ve inanılmaz derecede kafam rahatladı.

Normalde bakıp sonlandıracağım projelerin ömrünü uzatıp daha sıkıntısız stressiz işlemler yapıyorum.

Size de tavsiye ediyorum. Siteyi açtıktan sonra yapmanız gerekenleri yapın, düşüş gibi durumlarda ani kararlar vermeyin ve sitenize hit çekebilecek kaynaklara odaklanıp işlerinize stressiz olarak devam edin.

İyi forumlar.