kasoacolis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kesinlikle bu fiyatlarda araç alıyorsanız öncelliğiniz araçınız aldıktan sonra ne sıklıkta arıza çıkarır? masrafı size ağır gelebilir. sorun çıkarmayacak arabalara bakmanız tavsiye ediyorum arkadaşın yazdığı gibi.
Şimdi şöyle düşünelim,

Sanayide baya vakit geçirdim, neredeyse lüks dahil ortalama gelenleri ve ortalama ıstalıkları gördüm.

Araç arıza çıkardıktan sonra masrafları ağır olur gerekçesi ile parçası ucuz, ustası bol araç bakıyorsanız, ya arıza çıkarması yüksek araç alıyorsun, ya da tamiri öylesine yapılan araç alıyorsun demektir. Bu şekilde araç almak akıl dışı geliyor.

Örneğin parçası ucuz ustası bol diye renault megane almak yerine tamir parça masraflarını da ekleyip daha iyi bir araç almak daha makul geliyor. yılda10-15 kez geip 30-40k vereceğime 1-2 kez gelip 30-40 vermek daha iyi, çünkü 1 arızada 20k ödüyorsan usta da işini daha doğru yapıyordur.

Şuan sanayide genç bir arkadaş bir arızasını yaptırdı (kamonet) 1k ücreti çıktı ama 3 saattir yapılmasını bekliyor yani ustanın keyfini, eğer 20k lık arıza olsaydı 1 saate biterdi.

Bilemiyorum, Sanayide çalıştığımdan sanayici esnafı tanıyorum, arabadan dolayı kanka olmak istemezdim

iyi forumlar