Tncr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, benim görüşüm, yanlış anlamayın bu piyasada yazdığınız fiyatlara suv veya binek araç şeklinde seçim yapma lüksü pek yok.
Yapacağınız seçim hangi arabayı alırsam sanayide daha az dolaşırım, hangi araba daha az arıza yapar, arıza yaparsa en ucuz şekilde işin içinden çıkarım şeklinde olmalı. Yakıta pek bakmayın. Seçtiğiniz araba diğer seçeneğe göre 2 litre fazla yaksın ama az arıza yapsın.
Önerim, bütçeniz ile alabildiğiniz en yüksek model ve düşük kilometreli, temiz bir araç olmalı. En iyi araba ihtiyaç anında marşa bastığınızda sizi götürmesi gereken yere götüren arabadır.
teşekkür ederim söylediklerinize katılıyorum.

Şuan sanayiden yazıyorum

Benim için kriterlerden biri de sanayi yüzü pek görmesin.

söylediğim bütçe aralığında araçlar var. Sanayide daha az giren araçlar tahminimce spor arabalar (kaza dışında) bu araçlar zaten yapısı itibari ile esnek ve hıza odaklı yapılıyor. yani istesenizde aracı pek zorlayamıyorsun. Bunu yanında aynı spor aracı hız değilde binek araç gibi kullandığında zaten standartlarının altında kullanmış oluyor yani beklenenden daha az yıpranıyor.

Oysa standart araçları gösteriş amaçlı kullanmaya kalkınca orası burası bozulmaya başlar.

spor araç tercihlerimden biri budur. (esiden kullandığım 96 model spor aracı 1 yılda sadece 1 kez gaz ayarı için götürmüştüm)

Spor araç diyince akla hız gelmemeli, Yapıldığı döneme göre binek araçlara göre daha iyiler (bence, çok anladığım birşey değil, sadece gözlem)

Eski araç, hurda araç alacak kadar zengin değilim maalesef,.

teşekkür ederim