ankaratesisat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
COM.TR si sizde değilse ve ön sipariş yapıldıysa bugün degilde 4 Eylül'de genel alım açıldığında sistem kayıt edebilecek dogrumududur hocam. Bugün olanlar com.tr si olup öncelik hakkına sahip olanlar diye biliyorum.
3. kategori dediğimiz com.tr, org.tr, net.tr, gen.tr, web.tr, info.tr, vs gibi alan adına sahip olanlar için başvurular 14 Şubat tarihinde başladı 7 ağustos tarihinde sona erdi.
Örneğin feri.tr almak istiyorum ama üst satırda saydığım uzantılardan biri bende değil ve 3. kategori ön başvurusu yapamadım, o zaman şu an ön sipariş alan firmalardan feri.tr için sipariş vermem ya da 4 Eylül'de sistem genel açıldığında elle kaydetmeyi denemem lazım. Ancak feri.com.tr, feri.net.tr, feri.org.tr gibi alan adlarından birinin sahibi 14 Şubat - 07 Ağustos tarihinde ki öncelikli başvuru sürecinde feri.tr'yi almak için başvuru yaptıysa onlardan birine tahsis edilecek ben alamayacağım. Bu tahsisler bugün başladı, yarın öbürgün tamamı belli olur.

Özetle; .tr alan adları 4 Eylül'de herkese açık olarak alıma açıldığında sadece 14 Şubat - 07 Ağustos tarihinde 3. kategori ön siparişi verilmemiş yani com.tr, org.tr, net.tr, web.tr, gen.tr, info.tr vb. gibi alan adlarının sahipleri tarafından başvurulmamış, alınmamış alan adları boşta olacak ve tahsis edilebilecek.