Bu pazaryerlerinde çok şey döndüğünü düşünüyorum. Gümrük kaçağı ürünler ya da k*ra para akl*ma olayları olduğunu düşünüyorum.

İthalatçı firmayız. Sektörümüzdeki en ucuz maliyetli Çin üretici firmalardan en az 1-2 aylık üretim sürecini de bekleyerek en düşük fiyatlara ürünleri toptan alıyoruz.
Sektör rakiplerimizin bazı aynı ürünleri üretim + gümrük ücretleri ile toplam maliyetinin, pazaryeri kargo ve komisyon hesaplayınca çok daha da altına Trendyol'dan sattığını görebiliyoruz.

Ürünü daha düşük maliyetlere tedarik etmeleri imkansız. Fabrikanın toptan anlaşma fiyatları da 0.50$ gibi rakamlar olduğunu düşündüğümüz ürünlerde maksimum alacakları teklif 0.40$ olur. Bu da hiçbir şeyi değişmez. Kaldı ki şu an Asya ülkelerinden ithalat yapmak falan kolay değil. Aldığınız ürün fiyatı bedelinin üstüne x2 gümrük ekleyeceksiniz. Bununla kalmıyor, uluslararası sevkiyat ücretleri, ambar ücretleri, gümrükçü ücretleri, şehirler arası nakliye ücretleri, ürün satışından doğacak KDV faturalandırması, kargo ve paketleme ücretleri vs vs eklediğinizde bu ürünün üstüne x4 ekleniyor. Ama bu satıcılar x2 x3 fiyatlara ürün satabiliyorlar..