Evlilikte istekler ve beklentiler sürekli maddi tarafta oluyorsa o evlilikte huzur olmaz. Mesela düğün konusu var. Adam asgari ücretin az üstüne çalışıyor. 3-4 saatlik eğlence için 100 bin TL para veriyor. Maddi durumu iyi değil 50 - 100 bine tatile gidiyor 1 haftalık. 30 bin liralık eşya alabilir ancak her şeyin en iyisi olsun diye 100 bin lira eşyalara bayılıyor mesela. Sonra gün gelip çatıyor. Düğün oluyor ve düğünün bittiği ertesi gün hatta tatilden dönüldüğü günün ertesi, herşey dank ediyor. Düğün paralarının hepsi borca gidiyor ancak sadece faizi ödemeye yetiyor belki de. . Sonra geçim sıkıntısı ve borçlar yüzünden başlasın kavga gürültü mutsuz hayat. Sonra birde boşandın mı, bütün borçlar erkek üstüne. Bir erkeğin hayatının altüst olması bu kadar basit işte.
Evlenmek kötü bir şey değil doğru insanı bulduğunuzda tabi. Her şey yapabileceğiniz düzeyde olsun. Gerekirse 40 yaşında evlenin ancak borçsuz evlenin. Ben 12 aylık evli birisi olarak söylüyorum, bu süreçte ailemin bana katkısı çok ama çok büyük ancak düğün müğün yapmadık. Hiçte pişman değiliz. 7 bin TL'ye sahil kenarında İzmit merkezde nikahımızı yaptık. Sırf millet eğlenecek iki göbek atacak diye dünya kadar para vermedik. Oraya vereceğimiz parayla mobilya takımlarını ve tatili hallettik. Birçok yerden de tasarruf ettik. Bu boşanmaları %90'nı maddi durumlar yüzünden oluyor. Maddi durum yeterli değilse kesinlikle evlenilmemeli. Gerekirse kendi yolunuzu çizin ancak kendinizi bu zor duruma sokmayın.