Hocam kadın evde ki eşyaları satıp evden kaçmış, bu nafaka almasına ya da herhangi bir duruma yararı olur mu bilginiz var mı ? Yani olay mahkemeye taşınmadan hukuksal yönden bir paylaşım yapılmadan eşyaları satıp evden uzaklamış. Bu durumda da nafaka ödenir mi yoksa bu durum için avukat ile savunma yapmak mantıklı mı olur ?
arkadaşın dediği gibi sattığı işletmeyi bulmanız gerek kamera kaydını almanız gerek kimse kolay kolay kaydı vermez savcılık talimatı olmadığı için.
Eğer kesin olarak şuraya sattığını biliyorsanız öncelikle polise gidip ihbar edeceksiniz işletmeyi onlarda gelip varsa kamera kayıtları yoksa da eşinizin resmini gösterip (yok diyebilir) şahit göstermeniz gerekecektir işletmeyi.
Eğer bu işlemler başarılı olursa hem hızlıca davayı kazanır hem de mal paylaşımın hukuksuz olduğu kanıtlanır böylece nafaka dahi ödenmeyebilir.