YSAWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, başıma gelen ve bir insanın başına binde bir gelebilecek bir şeyden bahsedeceğim.

Yıl 2018..
Uyku problemlerim sebebi ile İstanbul'da çok büyük bir vakıf hastanesine başvuruyorum. Noroloji'ye sevk edilip ufak testlerden geçiyorum.
Sonuç; hiçbir şey yok.

Günümüze gelince, geçtiğimiz günlerde bir işlem için aile hekimime gidiyorum. Aile hekimimden başımdan kaynar sular döken cümle: "2018'te SARA (epilepsi) tanısı koyulmuş, ilaç yazamam."

Araştırdık, tanıdık hekimlere sorduk. 2018 yılında ön tanı olarak girilen bilgiler e-nabız sistemine geçilmesiyle beraber tanı sıfatına bürünmüş.

İlgili hastane SGK ödemesi alabilmek ve de bu teşhis için testler yapıp ilaç vermiş gibi gözükmek için ön tanıyla ilgili hiçbir değişikliğe gitmemiş.

Ve 2018 yılının 2 ayı peşpeşe EPİLEPSİ tanısı koyulmuş. Üstüne hastanede ilaçla tedavi sağlanmış, tabiki de böyle bir şey yok.

Hekim tanıdığımız, ilgili ilacın dozu biraz daha yüksek olsaydı eğer ömürürün sonuna kadar bu tanının kalkma ihtimali yoktu dedi. Ama şu an düşükte olsa var. Pazartesi araştırma hastanesinde detaylı bir incelemeye gireceğim. Kabul görürlerse 2 yıl boyunca her 6 ayda bir gidip aynı incelemeyi tekrarlayacağım. Kalksa bile 2 yılın sonunda kalkacak EPİLEPSİ tanısı.

Polislik, askerlik gibi şeyler bu tanı ile hikaye. Ehliyet almak bile çok zor.

Çok şükür böyle bir rahatsızlığım yok. Olmadı da.

Ne yapmalıyım, dava açsam ne olur? Tanı kaldırılmsa vatani görevimi bile yerine getirmekte zorluk çekeceğim. İş aşamasında birçok zorluk yaşayacağım. Kaldırlma aşamasına gelse bile 2 yıl sürecek. Her yıl 2 defa aynı detaylı MR'lar vs. vs.

Bilenler, yorumu olanlar lütfen bir yorum bıraksınlar.

İyi akşamlar..
5 yıl zaman aşımına uğrar hocam geçmiş olsun yapabileceğin birşey yok gibi