Cha adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynı pozisyonda motorcu aracıma sağdan vurdu. Arka tampona kadar yola çıkmışım, kafayı sola vermişim. Motorcu park eden arabayla benim aramda kalan aradan geçerim diye gaza asılıp çamurluktan vurdu. Hızı çok rahat 50-60 km ama ben ara sokaktan çıkıyorum o caddede seyir ediyor olduğu için %75 bana kusur yazdı. Ne bir kamera kaydı ne bir inceleme.
FronzShop adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
biraz daha geride olsan sağdan gelen yüksek ihtimal haklı olurdu ama yola kafayı sokmuşsun sağdan gelenin müsade etmesi gerekiyordu sen haklısın gibi duruyor burada
omerburakTr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam aynı kazayı biz de yaptık, tam olarak ortadan vurmadığı sürece sağdaki haklıdır. bize de sağdan girdi çok hızlıydı kamera kaydı olmasına rağmen siz durmalıydınız dediler %100 karşı taraf haklı oldu aynı yerden arabaya vurmuşlar
enescalban adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yokuş olsun veya olmasın fark etmez. Herhangi bir levha bulunmuyor ana yola girerken kontrollü girerek sağdakine her zaman yol vermeniz gerekmektedir.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 47. maddesi:
- Kavşaklarda ve yol kesişimlerinde sağdan gelen araçlara yol verilmelidir.

Sizinkide yol kesişimi olduğu için sağınızı kontrol ederek geçmeniz gerekir

LiderBayi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben direkt yan kapıdan girdim. O durum için baya ilerlemiş olması gerekiyor.

Benim yaptığım kaza resmi bu. Bu çarpmaya rağmen ben haklı çıktım önceliğim olduğu için.
Burhanese2007 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sağdan gelen haklı aynı kazayı yaşadım eğer ki vuran arkadaş kapi vey arka bölgeler vurmuş olsaydı sizin haklılık payınız olabilirdi ama direk kafaya vurmuş sizin kurallar gereği de sağdan gelen haklidir

fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Lada kurtarmaya çalışmış köşe ile sana vurmuş.Farı bile sağlam.

Kaskon varsa Kaskonu bozdurarak serviste yaptır muhakkak.
Tampon tırnakları falan kırıksa yeni tampon takarlar.

Çok geçmiş olsun. Geçiş önceliği böyle yerlerde sağdaki araçtadır

KahvaLti adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sadece sağdan gelen konusu değil; civardaki yol/yön tabelaları, araçların bulunduğu yolların vasfı (hangisi cadde? hangisi sokak vasfında) gibi durumlar da var. 4 sene meslek olarak şoförlük de yaptım ve benzer bir kazaya da karıştım. Tecrübeye de dayanarak söylüyorum ki; bana kalırsa tüm kusuru size yazacaklar. Siz tali yoldan çıkıyorsunuz gibi algılanıyor fotoğraftan.

Kazaya karışan araçlar hangi cadde veya sokaktan hangisine doğru giderken kaza oldu?

EKLEMEYİ UNUTMUŞUM KONUYU GÜNCELLEDİM: Rapora 70km hızla şu şu plakalı araca çarptım diye yazdırdım imzalattım, bu durum işin rengini tarafıma çevirir mi?