24 yaşındayım aile baskısı üstümde evlen evlen evlen hergün aynı muhabbetler sen ne zaman adam olucan (büyüyceksin) anlamında her gün bu mubabbetler oluyor evde artık bunaldım evliliğe kendimi hazır hissetmiyorum çünkü bence yeterince imkanım yok ev var ama bu evi geçindirebilicek bi bütçe de olması gerekiyor maaş 36 bin onuda geçtim ilişkilerimin çoğunda evlilik görmedim ya onlar hazır değildi evliliğe yada ben ciddi ilişki düşünmedim ailemin tanıştırdığı kızla da konuştum 1 hafta kafa yapısı bana uymadı olgun değildi konuşma tarzı vs benim bulduklarımda düzgün değildi tabii bende mükemmel değilim ne yapıcam bilmiyorum bazen diyorum gidip bulun birini evleneyim sonra diyorum sevmediğin biriyle nasıl ömür geçicek sonra diyorum nereye kadar aileyle yaşıycaksın tek yaşasam kendimi geçindiremem güvenemiyorum kendime ne yapıcağımı bilmiyorum dostlarım büyük ihtimalle görücü usulü bir evlilik ve piyasadan çekiliş olucak.
Hocam evlilik için kendin biriyle tanış. Tesadüf olsun, arkadaş tanıştırsın vs. artık nasıl olursa. Birbirinizden hoşlanın sevin birbirinizi tanıyın minimum 2 sene geçirin birbirinizin + - yönlerini görün sonrasında ben bu kadınla bir hayat geçiririm derseniz evlillik teklifi eder o yola girersiniz hayırlısıyla. Ailenin baskısıyla olacak iş değil. Ailenize bunu izah edin. Sakın ya yeter artık diyip kafaya göre biriyle evlenmeyin. Sorun olur kafanız uyuşmaz boşanması ayrı bir dert çok yıpratır hayattan soğursunuz.