bence kendi tezinizi kendiniz çürüttünüz. problemler çözüllmeli evet ama artık problemlerin çözüm mekanları yerleri işleyişleri değişiyor. bundan yıllar yıllar önce insanlar toplanırken internet çağıyla evlerinden bir tıkla forum sitelerindeydiler şimdiyse çok daha farklı sosyal medyalarla bunu gerçekleştiriyolarlar hatta bir mecrada bir profille bile halledebiliyorlar.
arkadaşın sorusuna cevap verecek olursak
bence ona vereceğin emeği başka şeye versen daha çok verim alırsın. eğer aklında illa açmak varsa olmayan veya birden patlayacak bir tür olmalı gibi geliyor. ve aşırı bir reklam bütçesi . . .
saçmalamışsın. nasıl kendi tezimi kendim çürütmüşüm anlayamadım?
Sana senin düşünce yapına örnek bir cümle daha söyleyeyim:
"Artık yeni bir şey icat etmek imkansız, her şey zaten yapıldı."
Sosyal medya ile forum birbirinden ayrı amaca hizmet eden platformlar.
hadi üşenmedim senin için
forum nedir sözlükten kopyaladım
(sözlük mü kaldı, sosyal medya var deme de
) Forum, insanları yakından ilgilendiren bir konuda konuşmacıların yanında dinleyicilerin de söz alarak tartışmaya aktif katıldığı tartışma türlerinden biridir.
Forumda bir başkan bulunur. Başkan foruma başlamadan önce forumu nasıl yapacağını anlatır. Sırasıyla konuşmacılara söz hakkı verir. Ardından dinleyicilere söz hakkı verir. Dinleyiciler ve konuşmacılar forumun kurallarına uymak zorundadır. Başkan en sonunda genel bir özetleme yapar. Ancak kendi görüşlerini yansıtmaz.
Hadi yine üşenmedim, cehaleti aydınlatamam da belki GPT aydınlatır diye ona 'sosyal medya ile forum arasındaki fark nedir' diye sordum
(GPT mi kaldı sosyal medya var deme de
)
Sosyal medya platformları ve forumlar, insanların çevrimiçi olarak iletişim kurmaları ve bilgi paylaşmaları için kullanılan iki farklı çevrimiçi ortamdır. Her ikisi de insanları bir araya getirse de, temel işlevsellikleri ve kullanıcı deneyimleri açısından farklılıklar gösterir:
- İletişim Yapısı:
- Sosyal Medya: Daha dinamik ve hızlı tempolu bir iletişim sağlar. Kullanıcılar genellikle kısa güncellemeler, fotoğraflar, video paylaşımları yapar ve bu gönderiler genellikle anlık tepkiler (beğeni, yorum, paylaşım) alır.
- Forumlar: Daha yapılandırılmış ve derinlemesine tartışmalara uygun bir ortam sunar. Konular genellikle spesifik başlıklar altında organize edilir ve kullanıcılar uzun mesajlar veya yanıtlar yazabilir.
- Kullanıcı Etkileşimi:
- Sosyal Medya: Kullanıcılar genellikle gerçek isimleri, fotoğrafları ve kişisel bilgileri ile bir profil oluşturur. Etkileşimler daha geniş kitlelere yönelik olabilir.
- Forumlar: Anonim veya takma adlarla kayıt olma seçeneği daha yaygındır. Etkileşimler genellikle daha niş ve özelleşmiş topluluklar içerisinde gerçekleşir.
- Konu Çeşitliliği:
- Sosyal Medya: Genellikle geniş bir konu yelpazesi üzerine kuruludur ve günlük yaşamdan popüler kültüre kadar her şey hakkında gönderi yapılabilir.
- Forumlar: Belli başlıklar veya ilgi alanları etrafında toplanmış topluluklar şeklinde organize olur. Örneğin, teknoloji, sağlık, oyun gibi spesifik alanlarda derinlemesine bilgi ve tartışma sunar.
- İçerik Kontrolü ve Yönetimi:
- Sosyal Medya: Platformlar, algoritmalara dayalı bir içerik akışı sunar ve genellikle içerik neyin öne çıkacağını otomatik sistemler belirler.
- Forumlar: Moderatörler veya topluluk yöneticileri tarafından daha fazla kontrol edilir. Hangi konuların açılacağı, nasıl bir tartışma yapılacağı gibi konular daha düzenli bir şekilde yönetilir.
Her iki platform da çevrimiçi topluluklar oluşturma ve bilgi paylaşımı için değerlidir, ancak kullanım amaçları ve katılımcıların beklentileri farklılık gösterir.
Ezbere yüzeysel yorum yapmak kolay geliyor olabilir