Varsayım olarak bende hesapladım fakat şirket varsayım üzerinden yürümeyeceği için net bir fiyat veya çıkar yolu bakıyorum, öneriler için teşekkürler.
Anladım hocam çözüm yolu o gözüküyor, bildiğiniz kadarıyla gümrük vüşariyle gelmeden önce net fiyat alabilir miyim?
Değerli bilgiler için çok teşekkürler hocam, kozmetik ürünleri daha çok ÖTV 'sine tabi tutuluyor olması gerekiyor, bu ürün için de ÖTV talep ederler mi yoksa sadece Gümrük ve KDV 'mi alırlar? Bilginiz var mı?
Hocam ürünün pahalı veya ucuz olmasından ziyade benim için parça kalitesi yüksek ve ömür boyu garanti vermeleri önemli. Çin 'den getirilen sağı solu yamuk basan veya parça kalitesi düşük stabil olmayan makineyle açıkcası uğraşamam. Gördüğüm kadarıyla çelik, kaliteli, kesimi iyi ve net sonuç verir gibi geldi bana. Firma ile görüştüğümde yaklaşık 3 - 4 ay içerisinde mekanik üretim kitini gönderiyorlar fakat süreden ziyade ülke içerisinde ithalat ve gümrük için uygulanan vergi sıkıntısı. Yani, bir ürün kadar daha vergi çıkartırlarsa toplam dışarıdan getirtmenin hiç bir manâsı yok gibi geliyor.
Muhtemelen çıkabilir. Ama oranını bilemiyorum. Bir gümrükçüye danışsanız en net cevabı alırsınız hocam. internetten yazın arayın bir tanesini biri cevaplamasa diğeri cevaplar illaki. sizinle çalışıcam vs dersiniz.