Telefonda kamera yoksa bir problem yok hocam.
Diğer arkadaşların dediği gibi, kimsenin gözüne sokmayın, akşam ranzanıza geçtiğinizde biraz takılır vakit geçirirsiniz. Ayrıca eğer bunu götürürseniz, ne iyi ettim de götürdüm dersiniz, bol bol boş zamanınız olacak, gerçek dünya ile temas arayacaksınız.
Aman diyip, arkadaşınızı çekip "bak kanka ne gördüm, komik değil mi" falan gibi şeyler yapmayın, kimsenin gözüne sokmayın, şikayet gelirse komutan almak zorunda kalabilir, şikayet gelmediği sürece kimsenin umrunda olmaz, dediğim gibi, sadece kamera var mı yok mu ona bakıyorlar.
Ayrıca bu tarz şeylerin her zaman, gittiğiniz birliğe, birlik komutanına, dönemin emirlerine göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın. Yani aslında burada söylenilen hiçbir şey tam anlamıyla doğru değil.
2. telefon konusuna gelince o işi unutun bence. Arasında bir seçim yapın, ya akşam canınız sıkıldığında renksiz ekranda açıp "snake" oynayacaksınız, kulaklıkla da radyodan müzik dinlersiniz ya da internete erişme şansınız olacak. İlla zorlamak istersen, al bitane ucuz kötü kablosuz kulaklık, sok bir şeyin içine, kimse aşırı detaylı arama yapmıyor girişte, kabataslak bakılacaktır muhtemelen. O küçücük kulaklığı elbet bir yere sıkıştırırsın.
Hayırlı tezkereler.