Merhabalar hocam öncelikle zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Çalışma izni ortalama ne kadar sürede çıkıyor? Kaçak olarak nasıl gittiniz ve ne kadar gibi bir miktar cebimizde olsa rahat ederiz çok özel değilse bilgi verir misiniz
Çalışma izni iltica başvurusundan 152 gün sonra başvuru hakkı veriyor. Başvuru yapıldıktan 1 ay sonrada ssn Geliyor. Sonra çalışma izni başvurusu yapılıyor.
Ben ailemle geldim 30 bin dolar para vardı cebimde ama geldiğimin 2. ayı o para bitti. Ev kirasi arabası, avukatı vb. Derken para gidiyor.
7 ay bitti buraya geleli 7 ayda çalıştığım para ile ayakta durdum çünkü çalışma iznim olmadığı için hem hesap parası ödedim hem arabam eski benzin çok yakıyor. Hemde ssn olmadığı için pahalı bir ev tuttum aylık 2200 dolar normalde bu paralara burda lüx evler veriliyor ama Türk türkü gurbette öpermiş bizimkisi o hesap burda kimseye güvenmemek gerekiyor. Sen en kötü ihtimalle masrafları cıktıktan sonra 15 bin dolar para cebinde tutmalısın. Oda kiraları 700 - ile 900 dolar arası. Ben aile oldugum için ev tutmak zorundaydım. başka bilgi vermem etik kaçmaz o yüzden başka bir sorun olmasın ama cebinde paran yoksa burda harcanırsın bilgin olsun. Ben 7 ayı nasıl gecirdim bir ben birde allah bilir.