Caty adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende size bir PMP gözünden yazayım.
Adsense, Adwords, ve AppStore hesapları 5 para etmez. Çünkü projenin gelir getirmesine doğrudan bir etkileri yok.
Proje ne kadar gelir elde ediyor ise, bunun üzerinden projenin ederi belirlenir. Eğer siz projede kullandığınız Gmail hesabının 10 yıllık olmasına bile para talep ederseniz, gülüp geçerler.

Bir E-ticaret sitesi ile bir SMM sitesi, birebir aynı satışı yapsın, aynı geliri sağlasınlar, tüm finansal rakamları aynı olsun. E-Ticaret sitesi, SMM panel sitesinin minimum 4 katı değere satılır. Çünkü projenin ne olduğu, projenin ederini belirleyen ana faktörlerden biridir.

Kısaca, siz önce projeyi mi, yoksa proje adı altında, proje ile ilişkili diğer öğeleri mi satmak istiyorsunuz, buna karar verin.

Yazdıklarım hoşunuza gitmeyebilir. Dilerseniz bir konu başlığı açıp, teklif usülü satışa koyun. Yazanları görün. Şahsen, biri bana 300k teklif verse bu proje için, 10 saniye beklemem satmak adına. Eğer 500k beklentim olsa, zaten bu şekilde proje fiyatı sorgulamazdım. Elbette proje sizin. Değeri de sizin bileceğiniz bir iş. Bizimkisi sadece görüş paylaşmak.
Hocam projeyi burada ihaleyi koyup satmak gibi bir derdim yok 15 yıldır yazılımcı ve girişimciyim. Az çok neyin ne olduğunu biliyorum. Türkiyenin ilk sosyal ağ projelerinden birini yapan kişiyim haberlerde ismimi bulabilirsiniz. Briçok startup projesinde yer aldım. Şimdi bu gelirdeki sürekli makale yazımı gibi garantisi olmayanbir websitesine bile 12x 24x paralar isteniyor ve satılıyor. Ben 10 yıllık geçmişi olan ismi marka olmuş bir projeden bahsediyorum. İnce ayrıntıya girersek aynı işi yapan aynı yazılıma sahip rakipler milyon dolarlık firma. 10 yıldır patlamayan projenin ki patlasa bile demirbaş hesaplarının şuan anlık 150k değeri olduğunu tabiki bir gerçek buradan gmailden bahsetmiyorum.(Bu bahsettiğim hesapların değerleri hakkında bir fikriniz olamayabilir buda sizin sektöre hakim olmadığınızdan kaynaklanıyor. ) Konuyu okursanız projeyi satmak istiyorum demedim. Ortalama değeri nedir sizce dedim. Şuan 500 k sizin için büyük bir rakam olabilir bahsettiğiniz şeyleri 10 milyondan sonra konuşmak mantıklı. şuan 3000 dolar Türkiyede 100k yapıyor zaten. Burada genel olarak insanların ortalama fiyat görüşlerini aldım. Birçok kişide özel mesaj ve yorumda zaten ortalama aynı fiyatları verdi. Siz şuan projenin adını bile bilmiyorsunuz boş konuşuyorsunuz. Böyle bir projeyi burada ihaleye açıp satmaya kalkışmak zaten ahmaklık olur. 500 k dediğin rakamları zaten projeyi alacak kişi çok var. Konumu okursanız satmak istiyorum demedim. Ortalama değeri ne kadar eder dedim. İlk yazdıklarınız bilgilendirme içeriyor bu yazdıklarını bilmeden *** atma içeriyor. Lütfen işinize bakın.