Caty adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz en iyisi, projeyi daha kötü duruma düşürmeden, bir profesyonele danışın. Ben profesyonel bir analiz yapabilirim ama buna malesef vaktim yok. PMP'li birine talep açın. Doğru düzgün size hesap yapar. Size bunu önermemin sebebi, 500.000 TL projeye para ödeyecek kişi, benim gibi, sizin yazdığınız her mesajdan anlam çıkarır. Rakibin milyon dolarlık olması ve sizin 30k da kalmanız, yatırım yapmama gerekçeniz ya da başka gerekçeleriniz olsa bile, yine kötü anlam çıkarır.

Siz bunu özelden, uzman biri ile detaylandırın. Birkaç ek görüş de almaya çalışın.

Eğer buradan toplu bir şekilde sordurmak ve fiyat almak istiyorsanız,

- Projenin yıllık net geliri (Tüm ince detayına kadar giderler çıkarıldıktan sonraki, ve vergileri verildikten sonraki net geliri. Siz vergi vermiyorsanız, bunu da belirtin)
- Net Kar Marjı. (Net Gelir / Toplam Gelir) X 100
- Çarpan Değeri. Teknoloji projeleri için 5 ila 10 arasındadır.
- Proje Değeri. Net Gelir X Çarpan
- Piyasa karşılaştırması. Birebir aynı işi yapan projelerin piyasa değerleri ve net gelirleri.
- İndirgenmiş Nakit Akışı Yöntemi. Gelecekte beklenen akışın netliği için.

Ayrıca, ileriye yönelik olası gelire göre, bir indirim yapmanız gerekiyor. Çünkü siz nakit olarak para alacaksınız, yatırımcı aylarca o parayı geri almaya çalışacak ve bu süreçte, paranın değeri değişecek. Siz 300k anında alıp değerlendirebiliyorken, biri kredi vermiş gibi, para toplayacak. Yatırımcı olmak tam olarak böyle bir şey. Değerlendirilememe potansiyeli otomatik olarak hesaba giriyor.

Hocam vergilendirmeyi yıllardır şahış firmasından yapıyorum istisnai durumlar felan çok büyük bir vergi çıkmıyor. Satmak amacıyla değilde ortalama değer öğrenmek istedim sadece.

Benim yaptığım minimum hesap ise şöyle.

Playconsole 10 yaşında milyon ödeme almış hesap şuan minimum 3k dolardan gidiyor direk alıcıları var.
10 yıllık adsense milyon ödeme almış oda 30 50k arası rahat gider.
10 yıllık adwords hesabı 50k harcanmış buda belli bir miktar eder.
10 yıllık app store hesabı buda min 10.xxx eder diye biliyorum.

Toplam 150 k direk hesap fiyat .

Gelen geliri 30x 12 yapsak bile ki bu gelir 10 yıldır garanti gelen bir gelir.

Minimum 500 k edeceğini anladım.

Tabiki üstü için dediğiniz kriterlerde proje değerlendirmesi yapılması gerekiyor. Doğru tespit ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.