merhaba hocam, mali müşavir olmamak ile beraber birkaç sorunuza yanıt verebileceğimi düşünüyorum.
ilk sorunuzun cevabı: KOSKEB desteği alma imkanınızın çok az çünkü yönetim kadrosunda olan bir tanıdığım kasanın neredeyse boş olduğunu o yüzden çoğu projenin onaylanmadığını söylüyor fakat olur da alırsanız sgk ödemeniz düşmez, tam tersi prim gününüze epey yardımcı olur.
2. olarak: desteğe e ticaret alanına bir yatırım olmadığı söyleniyor, fiziki üretim ve üretim için gerekli olan makineler yatırım desteği verildiği belirtiliyor. Olur da bu destek size şans eseri bile çıkmış olsa dahi sizin öncelikle araçlarınızı şirket üstünden satın alıp faturalandırmanız ve bu faturaları KOSKEB e iletmeniz gerekiyor. faturalar inceleniyor ve sonrasında size bir yardım yapılıyor (yani siz herhangi bir ürün satın almadan satın almanız için ödeme yapılmıyor).
3. olarak: sattığınız ya da satacağınız ürünlere güveniyorsanız ve bütçeniz var ise anonim şirket kurarak vergi konusunda rahat edebilirsiniz, fakat bütçeniz yoksa şahıs ile başlayıp sonradan anonim ya da limitede geçebilirsiniz orası sizin insiyatifiniz ve bütçenize kalmış

.
Dediğim gibi müşavir değilim sormak istediğiniz bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım ama bildiklerim bunlar doğruluyu ya da yanlışlığı elbette tartışılır en mantıklısı bir müşavir ile bu konuyu detaylı olarak görüşmeniz.