valla israil istediği yeri bombalar, sebep de bulur bulamazsa da uydurur yine vurur. vurur sonra kimse sesini çıkar(a)maz. devletlerin başlarındakiler bile ses çıkarmıyor, kahrolsun israil, kınıyoruz israil, dur israil vs. Aynen çok durdu kardeşim, çok da duracak gibi görünüyor. Çok da durdurmaya çalışıyorsunuz gibi görünüyor .d, yanlış anlaşılmasın da salak yemez bunları ama yeniyor iş görüyor gördüğüm kadarıyla ki hem gündem değişiyor ülkede dünyanın derdi israil oluyor, hangi ülke ne sıkıntısı varsa unutturuyor paso israil paso israil. dur derken bazı ülke bakanları yalvarırım durma bak şuan ülkece çok kötü durumdayız diye dua ediyorlardır, yada hazır israil başladıysa kolay kolay durmaz gündemi israil ile tutarız ne b.k yersek yiyelim fırsat bu fırsat..,
onların gazını da bizimkiler starbucks vs. saldırıp alıyor. bundan önceki furya da cola dökmek, iphone kırmaktı. ulan zaten almışsın, aldın aldın sen birader satın aldın para verdin ve paran peşin olarak israil'e kartı posa okuttuğun an ulaştı bile çoktan. sen ülke ekonomisine, kendi ekonomine zarar verdin. çok zor hesaplar değil be kardeşim 5dk düşünmek yeter, sorunların köküne inamıyoruz o kadar yüzeysel bakıyoruz ki derinlik kavramını unutucaz yakında 2 boyutlu görücez hayvanlar gib. ulan sat veya çok paran verse ver ihtiyacı olana kıracağına, git kendine de samsung al. o sebeple iphone kıranlar, eminim yeni iphone'larını en geç 2 sene sonra almış olurlar. iphone alanların da ruhunu biliyorum bu ülkedeki, en azından %80i alır 2 sene içinde. kamerası iyiymiş, iyi de birader kameranın bakış açısı senden iyi. yapay zeka siri iyiymiş, iyi de yapay zeka siri senden zeki. saatlerce muhabbet ediyor oğlum adam siriyle, ben de kendimden daha zeki insanlar veya derin insanlar görünce aynı tepkiyi veriyorum. neler, neler..
ya arkadaş paramız israil'e de gitmesin, başka ülkelere de gitmesin. çıksın bir başkan adayı da desin ki halka ülkece ekonomik durumumuz ortada, yabancı markalar yerine yerlerine muadil üretimlere öncelik veriyoruz. aynısı veya benzeri ülkemizde üretilen ürünleri göz önüne çıkar, ne bilim türk malı colaya, türk malı benzeri cipslere, ulan dünyadaki fındığın %90'ını biz karşılıyoruz nutella götürüyor bütün parayı. bizim ülkemizdekiler bile nutella tüketiyor, ya kardeşim burada bir terslik olmalı bunun neden önüne geçmiyorsun mesela. ha bir ürün var ama burada üretilmiyor mu, teşvik et üretilmesi için. basit ürünlerden başla en azından söylediklerim günümüzde hali hazırda üretilebilen ürünler bunlar çünkü, halk da tepki göstermez. git yabancı ürünlere de ne kadar vergi koyuyorsan koy fiyat farkı açılsın isteyen ondan alsın vergiden gelen parayla da yine gıda sektöründe yatırım yapmaya devam et en azından gıda vs. konularında ülkeyi yabancı markalardan uzaklaştır.
biz iphone üretemiyoruz ki, ona o kadar vergi koyuyorsun, yada iyi bir android de üretemiyoruz ki teknoloji günümüzde önemli ihtiyaç bunlar git 5 senede bir telefon vergisiz yap. 10 senede bir araba yenilemeye teşvik et. hem al-satlardan kurtul, hemde gereksiz tüketimi de azaltmış olursun. ben şahsen 2-3 senede bir telefon değiştiriyorum ama 5 senede bir değiştirmiş olurum, problem değil mantıklısı bu. bir fiyat sınırı getiriyorsunuz arkadaş telefonlarda vergi indirimi olacak diye, ulan o telefona vergi %500 koy daha iyi alınacak gibi değiller. o paraya alacağın telefon 6 ay sonra kasım kasım kasılacak, ölmediyse de ölü taklidi yapmaya başlayacak ölü taklidi yaparken de beyin ölümü gerçekleşecek. sahibi de ya ölmeden önce direnirken, yada öldükten sonra gömecek. adamın ekonomik durumu belli sinir stres tavan zar zor o telefonu almış, daha da gerilecek. millet bu yüzden kayıtsız, kaçak imei atılabilen telefonlar alıyor. o telefonlara gidiyorlar bambaşka ülkemizden birinin imeisini atıyorlar. bir olay olsa o kaçak telefon yüzünden hayatında belki bir kere bile akıllı telefon kullanmamış adamın başı yanacak çalınan imeisini kullandı bir *********** diye. bir ton android modeli var yerli adı altında, ya kardeşim bu konularda xiaomi samsung vs. bunlar bile dünyaya yayıldığı halde eleştiriliyor zaten tüketici tarafından, ki en dandik telefonlarına 4 sene destek sundukları halde. kardeşim sizin kendi arayüzünüz yok, gerek de yok tamam hepsi google olsun ona rağmen güncelleme vermiyorsunuz, güncelleme vermediniz hadi google güvenliğini artık play store üzerinden kendi sağlıyor ama bari arayüzü stabil çıkartın optimizasyon iyi olsun ki uzun süre götürsün. kimse demiyor ki size sıfırdan donanım üretip yazılım yazın diye ikisi de hazır, bari adam gibi entegre edin onu da telefona. ya hadi hiçbirini yapmadın, niye 4 sene güncelleme sözü verip daha ilk seneden dolmadan sözünüzden dönüyorsunuz. ulan zaten yanlış anlamayın da şu yapılanı başka ülkede yapsanız, değil hala telefon üretmek, marka iflas etti de kişisel olarak da nasıl maddi anlamda belimizi doğrulturuz diye düşünürdünüz. belki biraz da böyle düşünmelerini sağlamak gerekiyor ki sadece tüketici memnun olmasın, verilen sözler tutulurken marka da kendine çeki düzen verebilsin fazla rahatlık iyi değil. yabancı markalar ürettikleri ürünlerin arkasında durup, sahip çıktıkları için bugünlere kadar gelebildiler. çok telefon üretebiliyorsun, kaliteli telefon üretemiyorsun. üretim teşvik alabiliyorsun, vergi indirimleri de görüyorsun ama piyasa ihtiyaçlarını karşılayamıyorsun çünkü çalışmıyorsun bile, söz verebiliyorsun, verdiğin sözün 1/4 ünde duramıyorsun. git al yine parçaları çinden, benzer donanımlar ile çalışmaya çalış telefonların üzerinde ki daha iyi optimize edebil 10000 farklı donanım kullanma her cihaza, f/p ürünler kullan geri kalan bütçeyi de kardeşim güncelleme vermeye vs. harcama yazık oluyor zaten. bir güncelleme veriyorsun buum, kötü optimizasyon daha da kötüleşiyor sürüm artınca. zaten android'de güncelleyince birşey değişmiyor telefonda, iki kıytırık özellik sunuyorlar geçiyorlar. sen onu da sunma, telefonu kullanabilelim adam gibi git yazılım üzerine olan bütün vaktini çıkardığın cihazların yazılımını sürekli daha da nasıl iyi hale getirebileceğine harca, farklı farklı b*ktan deneyimler sunacağına, tek deneyim sun adam gibi sun. yenisi bundan kötü değildir, olamaz diye düşünüp indirdiklerinde güncelleme daha kötü olmasın arkadaş. adamlar düzelmiş midir diye, yada telefon kendini dış dünyaya kapatır mı güncelleyince diye forum forum konu konu geziyor.
Şimdi bilgisayar veya bilgisayar parçaları da gerekli olmasa da bir çok kişi için gerekli, hatta gerekli olanlar için telefondan daha gerekli. Arkadaşım insanlar bu bilgisayarlar ile çalışıyor, milyar dolarlar giriyor bu ülkeye bu bilgisayarlar sayesinde. Ülkenin de durumu kötü olduğundan ekonomik durumu olmayan gençler ne bilim yazılımda vara var diyip onu öğrenmeye çalışıyor, kimisi yeteneği var grafik tasarıma, kimisi yapay zekaya. Verin ona da bir 5-6 senede bir vergi indirimi. Telefon değil ama bilgisayarda bugün yapacağın vergi indirimi, yarın ülkene kazanç olarak döner. Erken yaşta bilgisayara meraklı olup olmadığı belli oluyor çünkü çocukların ve günümüzde çok gelişti mutlaka merakları da artacaktır, bir tık daha ulaşılabilir olsalar işte keşke. Çocuk, genç yaşta meraklarını kaybetmeden öğrensinler ne öğreneceklerse, 50 yaşında ekonomik durumum kötü yazılımcı olmak istiyorum demesinler. Erken yaşta merak ve ilgi duymadığı din kurslarına göndereceğinize, ilgi duyacağı şeylere yönlendirin neyse o artık. Bilgisayar bir örnek ama öğrensin çocuk zaten bütün siteler engelli napacak, zina mı yapacak çocuk bilgisayarda. Çocukların asıl beynini öldüren telefon, bilgisayar verirseniz çocuk instagram veya tiktoktan çok daha fazla ilgisini çekebilecek şeylerin aslında var olduğunu anlayacaktır en azından, sosyal medya bağımlısı asosyal yarı akıllı biri olmaz büyüdüğünde en azından. Kuran kursu kaçmıyor, ileride merak duyma ihtimali daha yüksek bu konulara da o zaman gider çok istiyorsa kimse tutmuyor da, ulan aileler çocuğunuzu kursa yollayacağınıza kendiniz gidin öğrenin kendiniz verin dersinizi çocuğa sonra. Ama bilemiyorum bu tavsiye, bana günaha teşvik etmek gibi oldu. Teknoloji forumundayız neyse ki. Şuradaki en dindar adam bile şunun yanlış olduğunu bilir de neyse.
Daha çok konu var da şu kafalarla nasıl ilerlesin arkadaş ya ülke. vizyon akıyor ülkemizden. bütün vizyonsuzlar da ülkeden gitti zaten, iyice vizyoner olduk. hatta misyonere geçtik. bu ülkenin yöneticisi değişirse de müthiş bir ilerleme olmayacak ki, ideolojik değişim olur anca. takım tutar gibi parti tutuyorlar, ölümüne savunuyorlar tuttukları başkanı. ya kardeşim, ölümüne savundukları, çok beğendip aşık olup ölüp bittikleri adamlara bakıyorum. herhalde sorun bende diyorum, herkes bulmuş partisini genelde 2 parti, bulmuş hayalinin başkanını onlar da 2 kişi rekabet ediyor. ortası yok, ya nefret ediyor ya bayılıyor iki tarafta. anlamadım ki niye böyle. tekrar bakıyorum yok yine anlam veremiyorum sevmemek için sebep sevmekten daha çok. neyse daha yolumuz uzun, umarım genç ve dinamik başkan, bakan ve bakan yardımcıları olur ülkemizde. hiç yoksa teknoloji ve bilime yatırım yapalım, bak kuzey koreye, japonyaya, japonya dediğin ülkenin kendi içerisinde ülke geliri bile yok sayılır hiçbişey üretemiyor ülke kendi kaynakları yok ne altın ne petrol ne gaz ne de tarım anlamında verimli vs. kore de daha iyiyse bile iyi değil. bu adamlar bu sayede refah içinde yaşıyor doğru yatırımlar yaptılar, şimdi ben bilime yatırım dediğimde dinciler zıplamasın bilimi savununca, veya atatürk görüşünde olunca zannediyorlar din düşmanı. değilim ulan değilim, ama devletin dini düşünmek gibi bir zorunluluğu yoktur. bu devletin görevi değildir, dine göre bakacaksak eğer imanını vs. yerine getirip doğru yolu bulmak insanın kendi içinde olan bişeydir ve böyle de buyurulmuştur. kitap bile sorgulayın diyor, ama kimileri o kadar sorgulamayın diyor ki inandığı dinin kitabını okumaktan veya okusa da anlamaktan uzak. inandıkları şeyler kitapta yazmıyor, hadisler uyduruyorlar kafalarınca ıvır zıvır. arkadaş peygamberin %90'ının demediği şeyleri, dedi diye yüzyıllardır kulaktan kulağa dolandırıyorsunuz. kitabı arapçadan türkçe'ye çevirenler araya kendi yorumlarını katıyor falan, lan sen kimsin de demiyor biri. ulan nasıl müslümanlık be aklım almıyor. ellerim yoruldu yıldım be