Yapay zeka hemen her sektörde küçültme yaşatacak , elbette yazılım da bundan nasibini alacak , ilgin varsa başla , kendini geliştirip aranan kişi olursan krizi fırsata çevirirsin , lakin tek başına db nin sana bir kapı açması çok zor , öncelikle genel programlama mantığını da çözmen lazım , hayat sana yeni yollar ve kapılar açar , şu yazılımı şu dili öğreneceğim diye kendini şartlama , ben mekatronik ve makine öğrenmesi hedefleyip girdiğim sektörde android developer olarak devam ediyorum. Ayrıca NoSQL yapılara da bakmalısın , yeni rota oraya doğru gidiyor , Üniversite'de hocam demişti , çok değerli bi hoca olduğu için dikkate aldım , karşıma çıkan iş ve sorunlarda önceden bildiğim için çok avantaj sağlamıştı , sıfırdan başlayan biri için öncelikle basit-orta içerikli sıfırdan proje yapmalı fullstack olarak , ondan sonra eğer veritabanlarına ilgiliysen Siber Güvenlik + İstediğin veri teknolojisi ile beraber yürütebilirsin , işin 20 yıllık uzmanı olmadığınız için tek başına SQL uzmanı olmak çok keyifli bir yolculuk olmayabilir.