Forum yaşım reşit oldu. 18 senedir ilkem herşeyi kendi başıma bilmek üzerine.
Bir adam herşeyi kendi bilemez, her konuda uzman olamaz ama en azından proje yöneticiliği yapacak kadar her işten anlamalı.
İyi programcıdan, tertipli koddan anlayacak kadar php mysql react laravel biliyorum.
Programcı işi yarım bırakıp kaçarsa kimseye muhtaç olmadan o işi kendim bitirebilirim.
Wordpress, opencart ya da herhangi bir cms, tema, plugin hata verirse hatanın kaynağını kendi başıma bulup çözebilirim.
İyi seocudan anlayacak kadar seo biliyorum.
Seocu işi batırırsa neden batırdığını anlayacak ve fırçamı atıp işi toplayacak kadar seo biliyorum.
İyi grafikerden anlayacak kadar tasarım biliyorum.
Tasarımcı telefonlarımı açmazsa, mesajlarıma dönmezse hazır şablon alıp işi kurtaracak kadar tasarım düzenlemeyi biliyorum.
İyi sunucu optimizasyonu yapabilen adamdan anlayacak kadar sunucu yönetimi biliyorum.
Gece 3'te sunucu çökerse veritabanı bozulursa, ticketlara cevap verilene kadar ya da sunucu yöneticisine ulaşıncaya kadar sunucuya yeni kurulum yapıp yedekleri yükleyebilecek kadar sunucu yönetebiliyorum.

Çünkü bu forum genele açıldığından beri forumda iş bilen adam bulmak sorun olmaya başladı.
Acil durumda kendi göbeğini kendin kesecek kadar anlaman lazım her işten.
Ama elbette bu deneyim 18 senelik bir macera.
Bu forumda sabahladığım geceleri toplasan 3-4 sene eder.