Forumda seo hizmeti vermiyorum, sadece bazen danışanlar gelebiliyor usulünce izah ediyorum yapılması gerekenleri.
Bazen bu gelenler arasında bile kendini işin uzmanı olarak görenler olduğuna denk gelebiliyorum ve maalesef ki o an harcadığım zamana acıyorum.

Misal hızlandırma konusunda biri gelmişti bana özelden. Cache eklentisi ile gerekli ayarları bilmediğini benim yapmam haricinde bana referans olacağını yazmış.
Ben de referansa ihtiyacım olmadığını belirttim ve yine de yardımcı olabileceğim hususları aktarırsa elimden geleni yapabileceğimi izah ettim.
Cevap: Çözdük hocam!

Bu vatandaş yaklaşık 1 hafta kadar sonra forumda iddialı bir başlık ile hızlandırma konusu açtı ve kendini WordPress Uzmanı olarak lanse etti.
Sonrasında ise Seo hizmeti vermeye başladı.

İnanın bana yazdığı özel mesajlardaki üslubu görseniz bu adam mı diye düşünmeye başlıyorsunuz. Ama acı olan şu ki, evet o adam maalesef.

Şimdi ben bu adama kıyasla uzmanmıyım?
Açıkçası her zaman kendimi bir çırak olarak görürüm. Elbette mütevazi olamayacağım bazı konularda uzmanlığım var o ayrı.
Ancak sürekli gelişen teknolojiye ayak uydurabilmek adına uzmanız demek saçma oluyor.
Her geçen gün araştırılması gereken o kadar çok konu çıkıyor ki.
Testler, deneme yanılma yöntemleri vs.

Her zaman tüketicinin, hizmet alacak kişilerin bilinçli olması gerektiğini savunurum.

Umarım bu sözde uzmanlar yavaş yavaş gerçekten hizmet verdikleri alanda uzmanlaşmaya başlarlar diyeceğim ama hizmet alanların bilinçsizliği nedeniyle aynı şekilde devam ediyorlar.

Hayırlısı diyelim