DsquaR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam acaba yine temmuz gibi felanmı yaparlar Ocak ayında mı yaparlar acaba ? ocakta yaparlarsa yandık askeri ücrete zam gelmeden baştaki beyfendi yıl içinde bedelliye yine zam yaptı zaten iş iyice kötüye gidiyor bedelli yapamazsam eğitim hayatımı çok ciddi etkileyecek

hocam ocak ayında yine yapacaklar maalesef temmuz ayında tekrar yapacaklar. Benimde meşgul olduğum bir konuydu geçen sene biraz araştırdım yapılan açıklamalara baktım asgari ücret yılda 1 kez arttırılmasına rağmen bedelli ücretleri her yılın ocak ve temmuz aylarında güncelleme yapılacağı belirtildi. Ordu ve savunma sanayi harcamalarında bedelli ücretlerinin enflasyon karşısında erimemesi için yılda 2 kez zam uygulamasını devam ettireceklerini belirtmişlerdi. Kesinlikle dediğinizde haklısınız gelirler artmadan zam yapmaları sıkıntı yıl başında gelecek zam az çok belli hocam temmuz'da %3 enflasyon vardı 6 aylık enflasyona vurduğunda %20 - %25 arasında o da yani 255 - 270k civarına çıkacak gibi. Bedelli parası biriktirirken yatırım yapmaya da çalışın hocam risksiz yatırım araçlarını da tercih edebilirsiniz faiz mevduat gibi hiç değilse %40 %50 yıllık getirisi var böyle böyle bedelli parasını zama rağmen ayarlayabilirsiniz