Gokenim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba 45 günlük bebeğimizin kanında enfeksiyon çıktı dün ateşi vardı crp 55 çıkmıştı bugün 80e yükselmiş hastaneye yatırdık çam sakuraya antibiyotik veriyolar.

Akciğer idrar tahlillerinde bişey çıkmadı virüsü bulmak için belinden sıvı alınacakmış akşam. Doktor beyne gittiyse tedavi süresini uzatıcaz dedi inşaAllah gitmemiştir.

Bu durumu yaşayan oldu mu antibiyotik verince ne kadar sürede iyileşme oluyor?

Çok küçük çok üzülüyorum elimden de bi şey gelmiyor lütfen dua edin siz de 😪
Konuyu niye açtın derseniz bilmiyorum içimi rahatlatacak konuşacak kimse yok diye olabilir
Bebeğimde değil ama çocuğum 3 yaşındayken 5 sene önce olmuştu.

Yoğun antibiyotik tedavisi veriyorlar. (Bacaktan iğne yapıyorlar öyle hap falan değil) Beslenebiliyorsa yani emiyorsa veya mama alımı oluyor inşallah atlatır merak etmeyin.

5 günden fazla sürer 5 gün içinde 30 civarına düşürüp taburcu ederler.

Sık-sık kontrol edip beslenmesine ve hijyenine dikkat etmekten başka birşey yok ne yazık ki.

Birde evde hayvan besliyorsanız hava temizleyici cihaz almanızı öneririm. Bu tüyleri pislikleri çeken ve evin nemine dikkat edin.

Nöbetleşene uyuyun çünkü zor bir süreç bebek sürekli huzursuz olacak anne, baba yorgun düşecek.

Anne babanın birbirlerine destek vermesi ve sizinde yorgun düşmeyip bebekle ilgilenmeniz gerekiyor.

Allah sağlık versin inşallah.

Şimdi okudum eşiniz tek başına kalıyormuş hastanede.... Bebek sürekli huzursuz olacaktır. Eşinize destek çıkın çıkamıyorsanız anne, kardeş yoksa... bakıcı tutun günde eşinizin en az 5-6 saat uyumasına izin vermelisiniz. Kendisi lohusa döneminde olduğu için bebekte yüksek enfeksiyondan sürekli huzursuz olduğu için süreç zor geçecektir. Desteğiniz çok önemli.