Okanimus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba namazdaki duaları düz bir şekilde okuyorum. Arapçayi bilmiyorum. Hangi harf uzatılır vs bılgim yok. Duaların tecvidli halini dinledigimdede bildiğim duayi unutuyorum.
Tecvidli okumanıza gerek yok, bazı din adamlarıda tecvidli güzel kuran okuma yarışmaları adı altında yapılan bu gösterilere ciddi tepki gösteriyorlar.

Dinlediğim bir videoda şöyle diyor, güzel okumak nedir? Güzel anlamak varken. Bi surenin türkçesini ele alalım,

Sübahanenin diyanete göre türkçesi;
Allah'ım! Sen eksik sıfatlardan pak ve uzaksın. Seni daima böyle tenzih eder ve överim. Senin adın mübarektir. Varlığın her şeyden üstündür. Senden başka ilah yoktur.

Bunu müziksel kulağa hoş gelecek bir tını ile uzata uzata okumayı denermisiniz? Neden. Oldum olası saçma bulduğum bir durumdur.
Mirasla ilgili sure okunuyo orda, adam salya sümük. Ne güzel okuyor! İyi ama miras paylaştırmaktan nasıl bırakılmasından bahsediliyor 😂

Nisa 12 : Hanımlarınızın çocukları yoksa, bıraktıkları mirâsın yarısı sizindir. Çocukları varsa, bıraktıklarının dörtte biri sizindir. Fakat bu taksim, vasiyetlerinin yerine getirilmesinden ve borçlarının ödenmesinden sonra yapılacaktır. Sizin çocuklarınız yoksa, bıraktığınız mirasın dörtte biri dul eşlerinizindir.