Muhasebecinin fiyatı değil işlevi önemlidir. 8 yıldır çalıştığım muhasebecim için aylık 2.500 TL gibi bir ücret ödüyorum (Defter tutulduğu için rakam yükseldi). Ama hizmet alıyorum. Adam sektördeki gelişmeleri bile takip edip (tabiki sorumluluğu değil) kendisi beni arayıp, bizi etkiliyormu ne yapmalıyız, nasıl yapmalıyız gerekirse saatlerce tartışıyoruz (aptala anlatır gibi anlatıyor, ne iş yaptığınızı biliyorsunuz yani). İstisna öncesi gelirin kdv karşısındaki durumu içinde dilekçemizi beraber hazırlayp özelgemizi aldık, 2019 da çıkan reklam için ödenecek kdv2+stopaj mevzusunuda muhasebecim sayesinde öğrenip atlamadım, istisna için gelir vergisinde ayrıca beyanını sorgulayan bir dilekçe ilede o konudada özelgemizi aldık. Elinden geldiğince yardımcı olduğunu görüyorum hissediyorum. (Şahıs işletmesi içinde diğer arkadaşların yazdığı rakamlar civarında olacaktır ücreti diye düşünüyorum).
Ankara içi muhasebeci ihtiyacı olan, vergi kaçırma derdi olmayan, illegal işler için çözüm aramayan arkadaşlara tavsiye ederim. Çalışmak isteyen olursa bana PM atıp bilgilerini isteyebilir.
Not: Muhasebeciye vergi ödeyenler varmış, yapmayın arkadaşlar öyle şeyler. Muhasebecinin işi beyanınızı vermektir. O beyanı verir vergi dijital vergi dairesinde görünür ve siz girip ödersiniz. Muhasebecinize muhasebe ve defter ücreti dışında ödeme yapacağınız bir kalem yok. (Bazı muhasebeciler kırtasiye ücreti adı altında ek ücretler talep edebiliyor)