Çocuğun Cinsel İstismarı suçu sadece sarkıntılık düzeyinde kaldığı hallerde şikayete tabidir. Basit Cinsel İstismar (dokunma, okşama vb.) veya Nitelikli Cinsel İstismar (+18 olduğundan yazamayacağım şeyler) suçları şikayete tabi değildir.
Eğer somut delil, tanık anlatımı vb. mevcut ise ve suçun işlendiği sabit ise şikayetten vazgeçilse de şikayet edildiği andan itibaren resen soruşturulmaya devam eder ve kamu davası açılır.
Doğrudan adliyeye mi müracaat ettiniz karakola mı? Karakola gittiyseniz tahkikat tamamlandı ve evraklar adliyeye gitti mi? Soruşturma başladı mı, dava açıldı mı? Bu aşamalar önemli.
Eğer soruşturma dosyası açıldıysa direkt adliyeye giderek dosya savcılık aşamasında ise savcılığa, mahkeme aşamasındaysa ilgili mahkemeye giderek dilekçe verebilirsiniz.
Konunun bir yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu, sonradan konuşunca taraflar arasında olayın çözüldüğünü, şikayetten vazgeçildiğini dilekçenize yazabilirsiniz.
Gerçekten bahsettiğiniz gibi cinsel istismar olayı yok ise zaten mahkeme veya direkt savcılık aşamasında "suçun unsurlarının oluşmadığı / yeterli delilin bulunmadığı" yönünde karar verilecektir.
Şikayetten vazgeçmeden düşmeyecek olsa bile dediğim gibi yetersiz delil, atılı suçun unsurlarının oluşmaması gibi gerekçeler ile kapatılabilir.
Özetle;
Evrak halen karakolda ise karakola,
Evrak savcılıkta ise, soruşturma dosyası açık ise savcılığa,
Soruşturma bitmiş, dava açılmış ise davanın açıldığı ilgili mahkemeye müracaat etmelisiniz.