Gelistirici adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Madem kaynağa ihtiyacınız var :/
https://developers.google.com/search...identify?hl=tr

"nofollow kullanımında olduğu gibi, bu gibi bağlantıları neden tamamen yoksaymıyoruz? Bağlantılar, aramayı iyileştirmemize yardımcı olabilecek, bağlantının işaret ettiği içeriği açıklayan kelimeler gibi değerli bilgiler içerir. Karşılaştığımız bağlantıların hepsini incelemek ayrıca yapay bağlantı kalıplarını daha iyi anlamamıza da yardımcı olabilir. Geçiş yaptığımız ipucu modelinde hem artık bu önemli bilgileri kaybetmiyoruz hem de site sahipleri, birinci taraf önerilerle aynı düzeyde ağırlık verilmemesi gereken bağlantıları belirtebiliyorlar."

Evet dediğiniz gibi eskiden nofollow tamamen kesme amacıyla kullanılıyordu her türlü taramayı ve PageRank aktarımını.
Resmi kaynak olarak 2019'dan sonra bu durum değişti.

Belki yeterli gelmeyebilir, belki farklı argüman sunabilirsiniz. Olabilir.
Maksat tartışalım, gelişelim geliştirelim.

Fakat önceki mesajımda dediğim gibi nofollow bir backlink çalışması yapmanızı ve etkilerini ölçmenizi şiddetle öneririm.
Bu kaynağı okuduğum için "Google'a bir site hakkında bilgi verebilir örneğin bağlantı nofollow olsa dahi anchor text Google botlarına site hakkında bilgi verebilir ama güç olarak saymaz. " cümlesini kurmuştum.

Aynı yazıda aşağıda devam ediyor;
"Üçüncü tarafların içeriğe katkı yapmasına izin verilen birçok sitede halihazırda bağlantı spam'ini uzak tutan çeşitli yöntemler kullanılıyor. Çoğu blog platformuna entegre edilebilen moderasyon araçlarını ve gerçek kişiler tarafından yapılan incelemeleri bu yöntemler arasında sayabiliriz. ugc ve nofollow bağlantı özellikleri, ek bir caydırıcı olarak kullanılmaya devam edecek. İpucu modeline geçmemiz çoğu durumda bu gibi bağlantılara yaklaşımımızı değiştirmeyecek. Bunları genel olarak, daha önce nofollow etiketinde olduğu gibi ele alacağız ve sıralama amacıyla değerlendirmeyeceğiz. Hiç özellik sağlanmadığı durumlarda yapmak zorunda kaldığımız ve her zaman yapmış olduğumuz gibi, Arama kapsamında bağlantıları nasıl kullanacağımızı dikkatli bir şekilde değerlendirmeye devam edeceğiz. "

Aslında her şey net.

Ben nofollow bağlantıları denedim. Sadece nofollow link ile bir artış göremedim. Forumdan da satın aldım yine bir artış göremedim ama dofollow bambaşka. Zaten dofollow linklerin gücü konusunda hemfikiriz.

Konudaki son mesajım olsun. Tekrar edeyim yanlış anlaşılmasın yazılarını keyifle takip ederim. r10'da takip ettiğim nadir insanlardansın. Normal bir şekilde konuyu ele aldığımızı düşünüyorum. Kırdıysam özür dilerim.