BaranKync adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Online oyunlarda oyuncuların birbiriyle etkileşime geçmesi önemli. Tüm detayları bilmeden net bir şey söyleyemem ama okuduğumdan yola çıkarak şunu söyleyeyim: Gümrükten mal geçirme işlemine bir fiyat vergi artık nasıl istiyorsanız oyuncudan para eksiletecek bir hale getirin. Bu oyuncunun illegal yöntemlere kaçakcılığa başvurmasını sağlacaktır. Kaçakçılık sisteminde yakalanma ihtimali olsun. Artık nasıl bir oyun yapıyorsunuz bilmiyorum ama devlet denetimi, polis, gümrük memuru vs gibi başka oyuncuların meslek olarak yapabileceği bir şeyler olabilir. Oyuncu kaçakçılık yaparken yakalandığı taktirde bir para cezası veya hapis cezası olsun. Caydırıcı bir ceza olmalı ama oyuncuyu oyundan soğutacak derecede olmamalı. Oyuncunun kaçakçılık yaparak gümrükten mal geçirmesinin tatmin edici bir tarafının olması gerekir. Yani eğerki yakalanırsa çekeceği cezaya katlanmasına değsin. Bu iki dengeyi iyi tutturmanız gerekli.
HHocam Bu dediklerinizin hepsi var zaten fakat illegal işler de olacağı için gümrükten Kaçak mal geçirme sistemini nasıl yapmalıyım onu düşünüyorum yani kolay olmamalı ama nasıl olmalı ki geçsin ya da yakalansın. Mini oyun mu olmalı ya da nasıl bir mekanik olmalı onu soruyorum yani