Gelistirici adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendinizi Google yerine koysanız cümlesi perspektif değişimi ve okura durumu daha net anlatabilmek için belirttiğim bir konu.

Verdiğiniz bilgilere bakalım,

"Bir bağlantı güvenilmeyen veya spamsa nofollow veya ugc konur."
Sitenizden neden güvenilmeyen veya spam bir link çıkışı yapıyorsunuz? Gerçekten mantık bu olabilir mi?
Bir bağlantıya referans olmak istemiyor, akıbetinden emin değilseniz veya sizinle bir alakası yoksa nofollow koyarsınız.
Eğer bir bağlantıya net olarak referans olmak istiyorsanız, hem de içeriğinizi destekleyen kaliteli bir içerikse dofollow etiketi belirlersiniz.

UGC ise bambaşka bir konu. User Generated Content yani kullanıcılar tarafından forumlarda ve içeriklerin yorum kısımlarına atılan linkleri kapsar.

Bizim bahsettiğimiz konu NoFollow bağlantıların sitenize hala SEO tarafında katkı sağladığıdır. Maalesef ya konuyu yanlış anladınız yada bilgi yanlışınız var.
Örneğin Wikipedia'dan aldığınız NoFollow bir linkin gerçekten sitenize etki etmeyeceğini düşünüyorsanız, maalesefki yanılıyorsunuz.

Google bu nofollow kullanımında backlinklerin etkisinin aktarılmadığına veya nofollow etiketinin bir siteye zarar verdiği konusunda herhangi bir bilgi zaten paylaşmıyor.
Forumda hem bizim hem başkalarının bu konuda pek çok tecrübesi bulunuyor. Vaktiniz olursa eğer nofollow bir backlink çalışması yapın, etkilerini ölçün.

Mesajın devamındaki övgüleriniz için teşekkürler.
Konuyu doğru anladım. Nofollow etiketinin ortaya çıkış süreciyle ilgili de bir yazı koydum.

Google spam veya güvenilmeyen bağlantılara nofollow veya ugc verin demiş mi? Evet demiş.

Açıkçası mantık bu olabilir mi gibi kişisel fikirler ile ilgilenmiyorum. Açıkça belirtilmiş. Orada onu yazarken aslında onu demek istemedi gibi bir niyet okumaya girmek istemiyorum. Destekleyici kaynak paylaşın.