Merhabalar,

Uzun bir süredir araba piyasasını araştırıyorum bir çok arabayı inceledim. Fakat en son passat b8 2020 Dizelin son kasası olanda karar kıldım fakat 1.3 - 1.4m fiyat aralığın da ve ülkemiz de bir çok araç markası artık dizel motor üretmiyor ve benzinlerin de istanbul şehiriçi trafik kullanımın da korkunç tüketim değerlerini gördüm mesela passat'ın 2020 sonrasın da 2 yıl Sedan kasası üretti onlarda benzin 1.5 TSİ sonra b9 kasa station-wagon kasa üretimiyle Sedanı komple kaldırdı şimdi 1.3-1.4m bütçelere istanbul içerisinde yoğun trafikli kullanımıda düşünerek 1.6tdi bluemotion 2020 passat - 4 yaşında bir araba için 1.3-1.4m gibi bütçelere değermi sizce Yakıt tüketimi konusundada istanbulda oturmasam yine dert etmem ama videolarda görüyorum 10litre üzeri tüketim değerleri var benzinde bu tüketim dizelde 6-7l'lerde geziyor ayrıca 1.6 ve 1.5 arasında mtv farkıda çok fazla olmayacak bir taraftan tasarruf ve cebimizide düşünmek zorundayız. Demem o ki bu bütçelere passat D segmentinde paramızın karşılığını verir mi yada aynı bütçelere daha iyi bir alternatif var mıdır ? Ayrıca kesinlikle alacağım araç hatasız ve maksimum 70-80bin km'lerde alacağım. Bir o kadar km'de ben yaparım ve satarım diye düşünüyorum yada konforu ve Vag grubu sevebilirsem uzun yıllar da binmeyi düşünebilirim. İlk Vag grubu aracım olacak. O yüzden Bilen kişilerden tavsiyeler istiyorum. Teşekkürler.