SEOPro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1 değil 10 kere zarardasın kesin olan şu : sen kiracısın ve her yıl kiran azami olarak olsa dahi %40 artıyor!

yıllık 100 bin TL kira ödediğini düşünelim ve cebinde hazır 100 bin TL olsa bile bunu 181 günlük faize yatırdığında sana getirisi 11 bin TL yıllık dersek 23 bin TL kazanç söz konusu. Ancak yıl sonu kira arttığı için yine zarardasın.

5 yıl önce herkes ev alabilirdi faiz oranları %0,67 idi geçen yıla kadar arkadaşım %2 den 10 yıllık kredi çekmişti gülmüştüm ona ancak ne kadar doğru karar olduğunu anladım ülkede enflasyon belası var bunun için birşeyi zamanında alın aldırın !!!!
yorum için teşekkürler,

Görsel üzerinden anlatacağım,

1 yıl sonunda 160k yatırıp aldığım 4900 dolar fon getirisi ile yaklaşık 6k dolar yapacak.

Dolar şuan 33,68 (satarken genelde 1 tl altına satılı), yılsonunda yani Ağustos 2025 tarihinde, merkez bankasına göre 40 lira civarında olacak (inanırsan) bizim beklentimiz 50-60 arasında olması

eğer40 lira olursa 240k tl
50 lira olursa 300k tl
60 lira olursa 360k olacak demektir

Ben ayda 13k ödüyorum. Yıllık 156k yapar, eğer dolar 40 olursa elde edeceğim kar 85k, 50 olursa 144k, 60 lira olursa 204k kar olacak. yani 60 tl olduğunda kira ödemem 0 tl/ay, 50 lira olursa 1.2k/ay, 40 tl olursa 7k/ay olacak.

Başta dediğim gibi, bunu enflasyona göre düşünmüyorum, zira o para kirayı telafi etmesi için. Farklı daha agresif ve riskli yöntemler var.

Mesela; Abd borsalarında 250k yatırımım var. Usd bazlı, altında 50k var, tr hissede 400k var. ppf de 60k var… risk algısı ile alakalı durum.

Gelelim sonraki seneye, evet zam gelecek 13k min. 20k olur diyorum. Tabi yapmaya başladığım ev bitmezse.

Eğer bitmez ise, ayda 20k ödersem zaten dolarda fonda 240-360k arasında para durmaya devam edecek, sonraki seneyi telafi etmek için.

Ne oldu diyelim, bu şekilde 5 yıl geçti, her yıl fondaki para (duruma göre değişiklik yaparak) kirayı telafi etti, 5 yıl sonunda da bana daire alacak para birikmiş olu. o para (mevcuttaki, 160k 5 yılda yaklaşık 10k artarsa 1,6m tl olur) tekrar kullanılarak (para yönetimi) daire dahi aldırabilir. (ytd)

iyi forumlar.