Merhaba 2022 yılı için ilk olarak 422.000 TL izaha davet ardından bir ay sonra tekrar 360.000 TL ve 375.000 TL vergi ödemesi için İzmir Bayraklıya izaha davete çağırıldım. Toplamda 3 ödeme için benden bu ödemelerin izahını istediler. Bu süreçte ben aslında ne yapacağımı tam bilmeden Bayraklıda bulunan Vergi Müdürlüğüne gittim ama beni hiç dinlemeden direk bulunduğum ilçedeki vergi dairesine yazı göndereceklerini ve oraya gitmem gerekitiğini söylediler.
Torbalı vergi dairesi bana bunun için ceza yiyeceğim söyledi yada mahkemeye gitmem gerektiğini bildirdi. Ben uzlaşma yoluna gitmek istediğimi söyledim. 3 gün sonra gelen dağıt ile adımı 2022 yılının 12 ayı için şirket açıldığını öğrendim ve beyanemme vermem için muhasebeciye gitmem gerektiği eğer beyanme vermezsem en üst sınırdan indirimsiz ceza yiyeceğimi öğrenince hemen merkezde bulunan muhasebeciye gittim.
Muhasebeci bana bu borçu silecek biri var dedi ve aradı. Mali muşavir olan bu kişi sakın borcu ödeme ve bena vekalet ver ben borcunu sildiririm dedi. Kafam karıştı ben buna vekalet verdim ama bana ek olarak bunun için 40 bin ödeme yapman gerekli dedi. Ben tekrar Torbalıda bulunan muhasebeciyi aradım abi bu şahıs 40 bin TL İstiyor dedim bana dediği bu İzaha davet birminden eemekli olan biri ve bu konularda uzman.
Ben tekrar bu şahsı arayarak Torbalıda olduğu ve Alsancaktaki yerinize gelmek istiyorum dedim konum attı gittim ofisine. Otırduk konuştuk bana dediği ben bu işi hallederim ve senin borcunu sıfırlarım kafam aceyip karıştı. Nasıl silebilir ayrıca adsense ve youtube işlerine aceyip aşina biri neyin ne olduğu çok iyi biliyor.
Benim gene için rahat etmedi atladım Torbalıya geri döndüm Vergi dairesindeki arkadaşa durumu anlattım çok istemiş dedi bende dedim ki bu para verilir mi sonuçta borcumu sıfırlayacak seni yönlendiremem dışarda dolu muhasebeci var git danış dedi. 3 Tanesine danıştım ama imkansız diyende var KDV sildirebilir diyende var KDV ve cezayı sildireblnde var dedi şimdi gerçekten böyle birşey var mı.
Bu arada şirketimiz olduğu halde bu cezayı yedik.
Geçmiş olsun abi şirket varsa eğer gelen ödemeleri de faturalandırıp vergisini ödediysen bir sorun olmaması gerek yazdığın rakamlar küçük rakamlar değil vergi dairesi bunu neye göre çıkarmış ki? bir yanlışlık var ise eğer düzeltilebilir bence.