Freelance iş veren bilindik bir siteden 1 gecelik iş aldım. Fotoğraftaki belgelerin word dosyasına aktarılması ve PDF formatına dönüştürülmesi. OCR yapınca sayfa yapısı font vs istenilen gibi olmadığından işi veren kişi işin içinden çıkamamış. İşi ben bir şekilde teslim ettim. İş başlarken ödeme yöntemi sordular bende banka transferi yada payooner tarzı siteler olabilir dedim. İş çok yormayacağı için kabul ettim ve teslim ettim. Ödemeyi octapay.online sitesi üzerinden yapacaklarını söylediler. Siteye hesap açtım ve kullanıcı adını kendilerine verdim. 10 dk sonra Baktığımda dolar olarak hesabımda para görünüyor. Yalnız parayı çekmek için KYC doğrulaması gerekli diyor. Site hakkında hiç bilgim yok. Google üzerinden aradığımda da pek veriye ulaşamadım. Site domaini zaten geçen yıl alınmış. Ayrıca üye olurken bir mail doğrulaması yada telefon doğrulaması vs istemedi. Ordan biraz gıcıklandım.

Şimdi buraya KYC doğrulaması yapmak ne kadar mantıklı. Kimlik verileri toplayan birileri de olabilir. Emeğimin karşılığını alamamayı geçtim. Başka olaylar yaşamak istemeyiz sonuçta. Şimdi burda KYC doğrulaması yaptık diyelim sonuçta kimlik fotoğrafı vereceğiz ne gibi riskleri var.

Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.