Kodunuzu inceledim, birkaç potansiyel hata ve geliştirme alanı tespit ettim. Sorunun ne olduğunu tam olarak anlayabilmem için, yaşadığınız hatanın tam mesajını paylaşabilir misiniz?
Bu arada, bazı yaygın hata kaynakları ve öneriler:
1. Oturum Verisi Kullanımı:
- Uyarıya rağmen $_SESSION["teslimkod"] kullanılıyor. Bu sayfa bir bildirim sayfası olduğu için oturum verisi yerine POST verisi kullanmanız gerekiyor.
2. Boşluklu Değerler:
- $randomKey = $islemss["randomKey"]; satırında $randomKey'in sonunda boşluk var: '$randomKey '. Bu, veri tabanındaki eşleştirme işlemlerinde hata yaratabilir.
3. POST Verisi Kontrolü:
- if ($hash != $post['hash']) kısmında hash doğrulaması yapılıyor, ancak bu kontrol başarısız olursa program die() ile sonlanıyor. Bu noktada dönen hata mesajı önemli olabilir.
4. Veri Tabanı Sorguları:
- $db->query("SELECT * FROM islem WHERE teslimkod = '$teslimkod'") sorgusu doğrudan fetch(PDO::FETCH_ASSOC) ile kullanılıyor. Bu, verilerin varlığı kontrol edilmeden direkt işlenmesi anlamına gelir. Eğer islemss boş dönerse, hatalar olabilir.
5. Sipariş Durumunun Kontrolü:
- Sipariş durumu kontrol ediliyor ancak burada siparişin durumunu güncellemeden önce başka güvenlik kontrolleri eklenebilir.
6. Var Dump Kullanımı:
- var_dump($randomKey); geliştirme sırasında kullanışlıdır, ancak canlı ortamda bunu kaldırmanız veya loglamaya geçirmeniz daha güvenli olacaktır.
Sorununuzu daha iyi anlamam için hata mesajını ya da kodun hangi aşamada takıldığını paylaşabilirsiniz.
ChatGpt'ye sordum böyle cevap verdi