başlığa ne yazacağımı bilemedim ama işin sonunda ben cahillik etmiş ve paramı alamamış oldum neyse direkt konuya gireyim.

+ bilmem kaçlı bir numara whatsappdan bana yazdı r10'dan beni bulmuş program yaptırmak istedi böyle ufak tefek programlar işte klasör içerisindeki klasörlerde bulunan .csv dosyalarını ayıran bir program işte ne bileyim bu tarz dosya düzenleme işlemlerini kolaylıkla çözebileceği programlar istiyordu onuda C# ile windows form uygulamarı yaparak ve genellikle 30-40 dakika sürüyordu 150-200-250 tl para alıyordum sonra bir gün iki tane üst üste program yaptırdı daha öncesinde iş yapıp parasını verdiğinden dolayı biraz da olsa güvenmiştim fakat o sırada ben yaptığım programları wp üzerinden yolladıktan sonra aradan 3-4 gün belki daha fazla geçmesine rağmen parayı IBANA göndermemişti bu arada ilk etapta r10 profili vesayre hiç sormamıştım etmemiştim direkt ihtiyacını anlattıktan sonra bende fiyatını söyledim o şekilde iş yapmaya başlamıştım. Ben tekrar konusunu açtım dedim böyle böyle hocam ne zaman gönderebilirsiniz acil lazım bana gibisinden bayramdan sonra gönderebileceğini elinin sıkışık olduğunu söyledi göndereceği parada 750TL büyük bir meblağ değil ama o sıralarda öğrenciyim üniversite okuyordum başka şehirde o para az olarak görünsede benim bazı ihtiyaçlarımı karşılamaya yeterliydi.

Not:
bu sırada bana yaptığı ödemeler ininal üzerinden geliyordu ininaldan IBANA para gönderiyordu ve bana dekontunu telefonundan ScreenShot alarak atıyordu. Tabi bu sırada İsim,Soyisim, telefon operatör adını görebiliyordum.(Turkcell kullanıyormuş)

Sonra bayram geçti ben yazdım fakat tek tikle gitti mesaj yani beni engellemiş gitmiyor telefon numarasıda türk telefon numarası değil asla ulaşamadım bir daha.

aradan 2-3 ay geçti birisi bana mesaj yazdı bu sefer türk numarasıyla. Dedi ki program yapıyormusun şöyle böyle evet yapıyorum dedim fakat bana yazdığı üslup konuşma tarzı öncekiyle birebir benzerdi ve önceki sohbet geçmişinden bilgilerine baktım wp profilindeki isim ile bana ininaldan para gönderdiği isim aynıydı wp deki numarada turkcelle aitti buradan yakaladım sonra ben buna söyledim parasını ödemediğini kanıtını video çekerek tüm bir chati tam 1-1.5 dakika sürdü video kaydı ve bana gönderdiği dekontları attım ona ait olduğunu söylemesine rağmen bana ayın 15'inde ödeyeceğini söyledi o sırada sinir krizi geçirdim işin parasında değilim artık adam bana program yaptırmaya geliyor yani parası var. ama ben borcumu isteyince para yok diyor dedim ki yarısın gönder yok dedi ayın 15'inde ancak gönderebilirim falan bugün ayın 16'sı arıyorum oto meşgule düşüyor telefon şaka gibi ben buna şimdi şikayet konusu açmayı düşünüyorum.

Biraz karmaşık yazmış olabilirim ama konuyu kısa tutmaya çalıştım.