Öncelikle umarım maddi sorunlarınızı kısa sürede aşarsınız.

Bu ülkede yaşayabilmek için evinize minimum 100K para girmesi gerekiyor. Çalıştığım işyerinde bazen konusu açılıyor oturup hesap yapıyoruz, bundan 10-15 yıl önceki maaşlara oranla bu enflasyonda bugün asgari ücretin 50K civarında olması, düz memurun 100K, mühendisin, öğretmenin 150K'dan aşağı maaşı olmaması gerekiyor. (Ben 17K ile geçiniyorum, ben 30K ile geçiniyorum diyen arkadaşlar yorum yapmasın)

Kimse geçinemiyor aslında geçindiğini zannediyor, yetirmeye çalışıyor birşeyleri, her kazancın kendine göre gideri var 60K maaş alanda yetiremiyor evine aylık ortalama 120-150K girende yetiremiyor. Ancak bu ülkede yaşamak için en az eve 100K para girmesi gerekiyor, rahatça yaşamak için demiyorum sadece yaşamak için diyorum.

Bazı arkadaşlar itiraz edecek yok abartıyorsun falan diye, eskiden çalışanlar emekli olduğunda tazminat alınca bir ev, arsa, tarla ne dilerse alabilecek gücü oluyordu şimdi yok, eskiden insanlar hem çalışıyor hem kazanıyor hemde birikim yapabiliyordu, evini, arabasını, arsasını, tarlasını rahatça alabiliyordu.

Artık sadece karnımızı doyurabilmek için çalışıyoruz ve hergün bu döngü devam ediyor, kalkıyoruz, işe gidiyoruz, eve geliyoruz, yatıyoruz, kalkıyoruz, işe gidiyoruz, eve geliyoruz, yatıyoruz bu döngü hiç bitmiyor. İnsanların çoğunluğunun bırakın tatili kendi memleketlerine bile gidecek durumları yok.