Olamaz. Mümkün değil. Hatta yanına bile yaklaşamaz.

Bakara Suresi'nden konu açılmışken;
Bakara Suresi 286 Ayetten oluşmaktadır.
Bakara Suresi'nin 286'nın yarısı 143. Ayetinde, "orta, ortanca, altın oran, denge" anlamlarına gelen vasata kelimesi bulunmaktadır.

Bakara Suresi'nin 143. Ayet Diyanet İşleri Mealinden bir kesit: Böylece, sizler insanlara birer şahit (ve örnek) olasınız ve Peygamber de size bir şahit (ve örnek) olsun diye sizi orta bir ümmet yaptık.
Bakara Suresi'nin 143. Ayet Cemal Külünkoğlu Mealinden bir kesit: Ve işte böylece sizi dengeli ve ölçülü bir toplum kıldık ki insanlar nezdinde Hakk'ın şahitleri (örnekleri) olasınız ve resul de sizin hakkınızda şahit/örnek olsun.

---

Yusuf Suresi 15. Ayette, Yusuf aleyhisselam'ın kuyuya atıldığı anlatıyor;
Felemmâ żehebû bihi veecme’û en yec’alûhu fî ġayâbeti-lcubb(i)(c) veevhaynâ ileyhi letunebi-ennehum bi-emrihim hâżâ vehum lâ yeş’urûn(e)
Cubb=Kuyu
Kuyuya bir cisim, taş vb. atıldığında çıkan ses...

---

Yunus Suresi 90. Ayet. Firavunun suda boğuldunu anlatıyor...
Vecâveznâ bibenî isrâ-île-lbahra feetbe’ahum fir’avnu vecunûduhu baġyen ve’advâ(en)(s) hattâ iżâ edrakehu-lġaraku kâle âmentu ennehu lâ ilâhe illâ-lleżî âmenet bihi benû isrâ-île ve enâ mine-lmuslimîn(e)

gark olmak: suya batmak
ĞRK kelime kökü.
Su ağızdan boğaza geçip, boğulurken, çıkan ses... Ğark

---

Ve daha bunun gibi nicesi var...