Çok teşekkür ederim, ekleme dediklerimiz çok mu sorun çıkartır bize?

zafermoda adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendiniz böyle bir sistemi sıfırdan bir şirket kurarak yaptırmaya kalkarsanız 2,5 milyonu bulur diye düşünüyorum.
Şöyle hesaplarsak; işi bilen 4 kişilik bir ekip kursanız. (Tabii işe alacağınız dört kişinin dördünün de aradığınız kişi olması zordur.) Her birinin aylık gideri 100 bin (maaş + sigorta + yemek) dersek ve projelerinizin 6 ay süreceğini düşünürsek 2,4 milyon yapar. (şirketin elektrik, vergi gibi masraflarını saymıyorum.)

Freelancer geliştiricilerle çalışarak böyle bir sistem yaptırmaya kalkarsanız.
Projenin bitirilme süresi olarak baktığımızda freelancerların bir projeyi şirket çalışanlarından daha kısa bir sürede bitirdiğini gözlemliyorum. 4 şirket çalışanının 6 ayda bitirdiği sistemi 2 freelancerın yine 6 ayda bitirebileceği kanısındayım. Bu sistemi yapabilecek 2 freelancerın da aylık 120 bin ücretlendirme yapacağını düşünürsek 1,4 milyon gibi bir ücret çıkacaktır.

Hazır bir sistem alırsanız, çok daha uygun, hatta komik fiyatlara bu işi çözebilirsiniz. Yalnız burada çok önemli olan bir durum var. Bu da, bulduğunuz hazır sistemin sizin ihtiyaçlarınıza tam olarak cevap verebiliyor olmasıdır. Eğer tam olarak cevap veremiyor ve siz, sonradan eklemelerle bunu hallederiz gibi bir politika izleyecekseniz, büyük ihtimalle işi kısa bir süre sonra bitirmek zorunda kalabilirsiniz.

Üçünün de mutlaka artı ve eksi tarafları var. Ben burada bunlara girmiyorum.