@ferucak;
Merhabalar,
Her Tasarımcı gördüğümüz üzere benzerlikten dolayı konu açıyor. Değerli arkadaşlar yapmış olduğunuz tasarımı birebir siz yapmış olabilirsiniz hiçbir yere bakmadan hayal dünyanızla çizmiş olabilirsiniz bu konuda haklısınız. Fakat yaptığınız tasarımı başkasının yapıp yapmadığını, kullanıp kullanmadığını kontrol etmek
sizin yükümlülüğünüzdedir. Bir yarışmadan logo eleniyorsa 1 kişinin değil 15 kişinin değerlendirmesi sonucunda alınıyor. Sizlerin logosu kopya tasarımından dolayı değerlendirilmiş ve herkesin
EVET oyunu alarak kopya olarak değerlendirilip kaldırılmış.
Rapor edilen her çalışma; 3 üst kademe (turuncu) moderatör, 6 tasarımcı kategori moderatörü ve adminin olduğu bir grupta oylanmakta olup oylama sonucunda çoğunluk neyse ona göre işlem yapılmaktadır. Sizin çalışmanız da rapor edilmiş, oylanmış ve sonuca bağlı olarak diskalifiye edilmiş görünüyor.
Diskalifiyenin amacı doğrultusunda, diskalifiye edilen üyeler tekrar katılıp karışıklığa sebebiyet vermemesi için yarışma bitene kadar konudan banlanılır.
Hem tasarımcıları hem yarışma sahibini korumak amacıyla oluşturulmuş kurallar dahilinde işlemler uygulanmaktadır.
Bu yapmış olduğunuz 2.ihlal
@ferucak;
Bu silinme olayı bana ya da bazılarına mı uygulanıyor? Bu kuralın uygulanmadığı ve elenmediği - silinmediği - birinci olanların ne özelliği var? Saygılarımla. - şu söylemlerden artık vazgeçmeniz gerekiyor kimseye tölere edilmiyor kurallar, önceki yarışmalarda bile kategori moderatör olmasına rağmen kopya tasarımdan dolayı gereken ceza verip uzaklaştırıldı.
Sizin çalışmanıza gelecek olursa kendi yorumum olarak söylüyorum ve bundan dolayı evet dedim, tasarımınız kopya olan tasarımla sadece üçgenlerin kenarlarının çıkıntısının dışında %90 benzemektedir ve orantılar ve biçim olarak bire bir uyuşmaktadır. Böyle bir benzer logo varken bunun kopya olacağını düşünmelisiniz. İçeriğinde noktayı yuvarlak değil de çizgi yapmış olsaydınız. belki de benzer olmayarak değerlendirilecekti. çalışma oylamasında denge olmuş olsa tekrar değindirebilecektik fazla herkesin evet oyunu almış bir çalışma için sizlerin tekrar düşünerek yarışmaya katılması daha mantıklı olacaktır.
İyi Forumlar Dilerim.