yetkinyazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Enflasyon olmasa idi siz hala ekonomik sıkıntı çekmeye devam ederdiniz ? bir de ev kredi çekerek piyasada para bolluğu yaratmak enflasyon yaratır. Tamam hocam siz zaten bir ev almışşınız ihtiyacınız olanı almışşınız helali hoş olsun. Benim eleştirdiğim iki ev üç ev alıp bunları yatırım amaçlı kullanan ve enflasyonun olması için mevcut yönetimin devam etmesini sağlayanlar. Ne kadar ekonomi dibe batsa onlar için o kadar iyi olacaktı bunu biliyorlardı. Olan gençlere oldu yaşlılar durumdan memnun
Sizin şu mantığı bir türlü anlamıyorum. Neden servet düşmanlığı var sizlerde?
İmkanınız olsa 1 saniye durmaz bu eleştirdiğiniz şeyi yapardınız ama imkanınız yok şartlar olgunlaşmamış o yüzden kredi çekip ev alabilen kişileri eleştiriyorsunuz. Var mı daha mantıklı yatırım dünyada? Bu sadece Türkiye'de değil bütün dünyada kolay zenginleşme yöntemidir. Ve başarabilen sayısı da çok olmaz. Ödeyemediğin an yılların birikimini alırlar elinden.

Ayrıca enflasyon para basmaktan dolayı olur. Yani adam kredi çekip ev aldıysa bu krediyi rezervden değil de yeni para basarak veren merkez bankası yüzünden enflasyon oluşuyor. Enflasyonu tetikleyen krediyle ev alan kişi değil, kasada para bırakmadığı için sürekli para basarak piyasaya para pompalayan iktidardır.

Alışmışsınız iktidar destekçilerinin popülist söylemlerine, hiç sorgulamadan onu dile getiriyorsunuz. Oysaki yazılımcı dediğin sorgular ve sistemi anlar sonra yorum yapar. Enflasyon mantığını iyi anlayın.
Enflasyon ilk romalılarda çıkmıştır. İmparatorluk para basmak için altın gümüş yetiştiremeyince bastıklarını paranın hem ağırlıklarını hem de alaşımını değiştirmişlerdir. Bunu farkeden tüccarlar da mallarına daha fazla para istemeye başlamışlardır.
Bizde de atıyorum 1 milyon adet 200 lira varken ortada devlet bu 200 milyon liraların adetini 2 milyon adete çıkarırsa %100 enflasyon garantidir.
Yani enflasyonu yapan halk değil, devletin ta kendisidir!