Hadi bakalım biraz anlatıyım. Bu anlatıdan belki bu işe girişecek birileri fikir elde eder.
Hazırda şirketim vardı. Dedim amazona giriyim bi şansımı deneyim. Millet olarak zaten kısıtlı ingilizcemiz var sayfa çevirisi ile bir şekilde hesabı açtım ve TRUMP Flag ( TRUMP bayrağı ) satmaya karar verdim.
Çinden 2 bin dolarlık bayrak siparişini verdim. bana maliyeti 3 dolar, amazon satışı da genel olarak 17 dolardı. Dedim güzel kar. Birde baktım ki amazonun komisyon depo falan kesintileri 7 dolar. Yani benim maliyet çıktı 10.5 dolara.
Kargo olarakta ekspresi kargo tercih ettim. toplam 700 dolarda kargo ödedim. Gemi kargo çok daha ucuz ama 60 gün falan sürüyor gitmesi. Ama benim zamanım yok seçim yaklaşıyor. Pazarlama yöntemi olarakta amazon ads kullanmayı planladım.
Mallar depoya gitti satış başladı.....
Şimdi reklam zamanı dedim ve reklamları başlattım ama onaylanmadı. Oysa ki seçim ürünleri kısacası siyasi ürünlerin reklamı yasakmış

Bizim mallar çaktı kaldı elde.
40 gündür mallar satışta her ay 39 dolar amazon için ödeme yapıyorum. Dedim fiyatı maliyete düşüreyim belki satılır biraz.
Kim aldı bilmiyorum ama bir tane bayrak satışım olmuş. Ben 3 dolar ( Amorti ) kazanırken amazon 7 dolar kazanmış. Nakliyeci tedarikçi kazanmış Ama ben kazanamamışım.
Koliler giderken toplamda 8 koli gidecekti ve ürünler eşit olarak paylaştırılacaktı. Tedarikçi kutunun birine bir bayrak fazla koymuş. Sağolsunlar bana iyilik yapmak istemişler. Ürün fazla geldi diye amazondan bir sürü mail geldi. Ücret karşılığı stoklarınızı düzenleyeceğiz falan diye amazon sellerde heryerde bildirim var. Ne alacaklar ne yapacaklar bilmiyorum ama Galiba 5-10 dolar daha bana yükleyecekler
Neyse sonuç olarak destek almadan amazon dünyasına girdim ve hiç pişman değilim. Bazen zarar ederek ve mücadele ederek öğrenmek daha iyi oluyor.
Bu yola girmek isteyen herkese başarılar dilerim. Ortalık kurtlar sofrası.