Dünyada olduğunu düşünmüyorum hocam ama bizim ülkemizde emeğin ve insan hayatının ucuz olduğuna bugün herkes evet der belirli bir kesim dışında. Neden dünyada değil sadece bizde dediğime gelirsek. Doğma büyüme Yurtdışında olan bir kuzenim var aynı yaştayız (Ülke ismi vermiyorum sonra yok bildiğin gibi değilciler yığılıyor şahit olmasam neyse) Kendisi çalışmayı sevmeyen haytalığa gönül vermiş birisi ki kendisi bile söyler bunu. Yıllarca işsizlik ödeneği vs geçinirdi. Motor sevdalısıdır altında motor olsun ver paket eline gezme ayağına her yere götürür. Şimdi devlete bağlı bir havuzda bilet kesiyor günde 6 saat çalışıyor sabah 9 dan öğlen 3 e kadar. Maaşı 2250€ ve oradan çıktığında bir iş daha yapıyor 4 saat kadar ama onu sırf keyfine yapıyor çünkü dediğim gibi motorla gezme sevdalısı ve boşa değerlendirmeyim deyip kuryeliğe başladı oradan da 1800 € kadar alıyorum demişti. Yani toplasan 10 saat çalışıyor ve aldığı paralar ortada kaldı ki ekstra yaptığı iş tamamen hevesine. Yıllardır çalışıyorum çabalıyorum onun sahip olduklarına ve onun bindiği arabaya vs hayatta binemedim zaten artık hayaldende öte. Şimdi bazıları bana kızabilir kıyasımdan dolayı ama durum böyle kabul etseniz de etmeseniz de.