cmlndz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendimde test e ttim ayrıca benim seçtiğim exptertiz paketi en full olanıydı 5.500TL para verdim. Kişiye durumu bildirdim 76.000TL tamir işlemlerinin %35 i kadar karşılayabilirim dedi.
Yaptırdıktan sonra faturası ile birlikte mesaj atın hocam.

"Hukuki süreç uzun sürebileceğini biliyorum ama bana seçenek bırakmadınız. Ancak sizden aldığım araç sonucunda daha ilk günden bu masraf ile karşılaştım.
Bu masrafın yüklenicisi ya siz ya expert raporunu hazırlayan kurum olacaktır. Bu işin sonunda süreç uzasa bile faizleri ile birlikte bu masrafı tahsil edeceğimi bilmenizi isterim.
Elbette bunda sorumluluk sahibi değilmiş gibi davranabilirsiniz. Ancak hukuki olarak süreci bugün itibariyle başlatacağım bilginize."

Eğer taraf olup o an reaksiyon verir ve masrafların çok daha fazla büyük kısmını karşılamak isterse anlaşın derim. Çünkü bilirkişi ilk mahkeme kararı , istinaf vs. derken sizin o parayı geri almanız en az 2-3 yıl arası sürecek.

Ama tarafsız ve size yanaşmıyorsa hukuki süreci hemen başlatın zaman kaybetmeyin. Bu dava kazanılabilir bi dava olarak gören bi avukat ile çalışın ve lütfen avukatınız ile peşinen kazandıktan sonra ödeme yapacağınızı.
Şu an sadece dosya için ne gerekiyorsa o masrafları ödemek istediğinizi söyleyin. Yoksa çoğu avukat parayı aldıktan sonra iki yargıtay kararı bir içtihat bile araştırmıyor.
Duruşmadan duruşmaya beyanlarımızı tekrar ederiz diyerek 3 dk gir çık yapıyorlar.

Bu tarz davalarda bilirkişinin tayin edeceği yön çok önemli. O yüzden yaptırdıktan sonra tam kapsamlı bi rapor almanızı öneriyorum. Bana kalsa keşke yaptırmadan hukuki süreci başlatıp sonrasında bu süre içinde bi hak talebinde bulunsaydınız.
Ama bu sizi süreç olarak daha fazla mağdur edebilirdi.