3 diplomalı mühendisim. Not Ortalamalarım 3.0/4 üstü. Bitirme projelerim ödüllü. Uzun dönem 9 ay, 3 yazılım firmasında 1 er ay yaz stajım var. 4 sene başka bi sektörde çalışma geçmişim var.

bütün bunlara rağmen referanssız veya torpilsiz mülakata bile giremiyorum. 700 başvuru 2 mülakat. Arkadaşım 1100 başvuru 3 mülakat.

Seni şu sebeple almıyoruz diye bile geri dönüş yok.

Referansla zar zor bir yere girdim. Benden sorunlu kıdemli yazılım takımıyla bile tanıştırmadı. Muhasebecilerin, avukatların, grafik tasarımcıların ortasına attı 1 daha yüzünü görmedim. Sonra da şirketin toplu işten çıkarması esnasında benide aradan çıkardı.

Bundan önce ki diğer yerde arabam var, iPhone 14 pro max kullanıyorum diye işe ihtiyacım yokmuş, zenginmişim. Ondan almadı

Ülkesinin ve kendisinin bacağına sıkan bu patronların tecrübesiz elemanı yetiştirmiyor olması zamanı gelince tekniker/ara eleman sorunu gibi olacak. Deneyimler paylaşılmadığı için kalifiye eleman bulmak samanlıkta iğne aramaya dönecek.

Şu an ağlıyorlar çalışanların kısa sürede işten çıkması, işi yapamaması vb konulardan. Tecrübesiz 1 tane eleman yetiştirmeyen şirketler kar elde ettiklerini sansınlar. Kendilerine kin dolan bu insanlar zamanı gelince kemiklerini kadar alacaklar. Şimdi seni almam onu alırım mezun mu yok diyor. Kıtlığa düşünce görücez.